NA24.no

Pass på! Telenor kommer

Sist oppdatert:
Canal Digital vil ikke tvinge kabelabonnentene sine over på digital-tv, men det er ikke langt unna.

(NA24 - DEBATT): Telenor-eide Canal Digital er en av Nordens største betal-tv-operatører. I Norge er selskapet tilbyder på både kabel og satellitt. Flere ganger har ledelsen i den norske delen sagt at de ikke vil presse sine kabelabonnenter over til sitt digitale kabelnett. Men litt frivillig tvang er det ikke i veien for.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

I gården hvor jeg bor, på Oslos østkant, har vi kabel-tv fra Canal Digital - hvilket så langt har vært et godt tilbud som de fleste av oss har satt pris på. Som journalist i NA24 Propaganda har jeg lenge fulgt utviklingen i det norske tv-markedet og overgangen til den digitale fremtiden.

I fjor høst ble signalene i det digitale bakkenettet slått på. For dem som ser på TV ved hjelp av satellitter er jo signalene digitale. Men verken Canal Digital eller konkurrenten GET har hatt noen ambisjoner om å tvinge sine kunder over på sine digitale nett.

- Vi ønsker å opprettholde den analoge distribusjonen så lenge som mulig, slik at våre kunder kan bytte når det passer dem, sa administrerende direktør i Canal Digital, Svein Erik Davidsen, til NA24 Propaganda i juli i fjor.

Vel, i gården min fikk vi et fantastisk tilbud; vi kommer og legger om kabelnettet deres fra analogt til digitalt - gratis. Storartet tenkte beboerne i gården og kastet seg på tilbudet. Så kom meldingen fra firmaet som installerer nett om at de skulle komme en mandag morgen - beskjeden kom torsdagen før. Undertegnede måtte av forskjellige årsaker på kontoret og hadde ingen som kunne ordne opp for meg.

Dermed ringte jeg selskapet som monterte som pent forklarte at jeg ikke fikk lov til å snakke direkte med montørene. Men, sa den hyggelige damen i andre enden, «det er så mange som ikke kunne i dag at vi må nok komme tilbake igjen». Vel, tenkte jeg etter å ha lagt igjen navn og nummer, de ringer vel tilbake da.

Fire dager senere kommer meldingen om at de analoge nettet ville bli slått av samme dag. Hvor ble det av den beskjeden? Hvorfor hørte jeg ikke mer, lurte jeg på og engasjerte en av sameiets styremedlemmer. Noen timer senere fikk jeg beskjed om at det skulle sendes ut nytt tidspunkt for installering og det analoge signalet skulle slås på igjen.

Da jeg kom hjem samme dag hang en stor stygg lapp på inngangsdøren min; mandag er siste frist for å få installert digitalt nett, og var jeg ikke der - vel, da var det mitt problem.

Fantastisk. Snakk om service! Dette skulle være et hyggelig tilbud fra et selskap som ikke ville presse sine abonnenter over på sitt digitale nett, men forbrukerne har ingen alternativ. Får jeg ikke fri fra jobben og er i leiligheten min de fire timene det tar å få nettet lagt inn - vel, da kan jeg glemme å se på tv.

Fint at jeg ikke ble tvunget i hvert fall.

Martin Huseby Jensen er journalist i NA24 Propaganda.

Flere meninger om medier finner du her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere