NA24.no

Passasjerstup for SAS

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Kraftig passasjernedgang i forrige måned.

SAS-konsernets trafikk i februar gikk ned med 20,1 prosent, og antallet passasjerer ble 1,8 millioner.

NA24 - din næringslivsavis

Dette er en nedgang i antall passasjerer på 29,6 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Kabinfaktoren for måneden ble 61,9 prosent, tilsvarende en nedgang på hele 6,1 prosentpoeng.

Markedet karakteriseres av lavere etterspørsel som følge av svakere makroøkonomisk utvikling i Skandinavia og i verden forøvrig. Utfordringene i kredittmarkedet vil mest sannsynlig medøre en enda mer utfordrende makroøkonomisk utvikling i SAS konsernets kjerneområder. Selskapet skriver at kapasiteten er redusert med 12 prosent i februar.

Det omfattende strategiprogrammet Core SAS fortsetter. Programmet medfører kostandskutt på 4 milliarder svenske kroner og kapasitetskutt på omlag 18 prosent i 2009 og 2010.

I januar var yielden for SAS 1 prosent høyere enn i samme måned i fjor, og for februar forventes en ytterligere forbedring av yielden.

For SAS Norge endte februar med 595.000 passasjerer, som tilsvarer en nedgang på 16,4 prosent i forhold til samme periode året før. Kabinfaktoren for måneden ble 59,6 prosent, som er en nedgang på hele 6,1 prosentpoeng. Trafikk i februar ble redusert med 20,6 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere