NA24.no

Pastor raser etter denne sex-vitsen

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Hør vitsen som ble sendt til pressepolitiet.

Pastor Ørn Myhre klager Radio Norges komiker Geir Schau inn for Pressens Faglige Utvalg, PFU. Årsaken er at det under kanalens program «Morgenklubben» ble fortalt en vits som inneholder nekrofili og homosex, opplyser radiokanalen.

I vitsen fortalt av komiker Geir Schau omtales et homofilt par som har sex med en død person. Vitsen ble fortalt i forbindelse med den faste spalten «ukas grovis».

Får støtte
Pastoren står imidlertid ikke alene, da han får støtte fra Øystein Samnøen i organisasjonen Barnevakten.

- Barnevakten har mottatt reaksjoner fra foreldre som reagerer på vegne av barna sine på noen av historiene. De synes vitsene går for langt med tanke på at barn kan høre på, sier han, i meldingen.

Her kan du høre vitsen som det reageres på

Blir ikke behandlet
Generalsekretær i Norges Presseforbund Per Edgar Kokkvold sier vitsen ikke vil bli behandlet av PFU.

- Det kan ikke være noe tvil om at dette er en vits, og det blir ikke fremstilt som fakta. Det er heller ingen enkeltpersoner som rammes av denne vitsen, sier Kokkvold, i meldingen.

Radio Norges redaktør Kristoffer Vanger sier han kan forstå at Geir Schau sine grove vitser kan vekke reaksjoner. Likevel mener han det bør være mulig å spøke om det meste.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere