NA24.no

Pause i børsfesten

Sist oppdatert:
Blir sendt ned etter flere dager med oppgang.

Oslo Børs tar en pause fra oppgangen og faller fra det høyeste nivået siden de første dagene i oktober.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

I løpet av onsdag har hovedindeksen vært under 300 poeng, men like etter lunsj har indeksen blitt senket 1,64 prosent til 300,35 poeng.

I oljemarkedet har en innledende oppgang snudd til nedgang. Det er duket for den månedelige oljelagerrapporten fra USA senere onsdag ettermiddag og rapporten er ventet å vise et nytt fall i råoljelagrene, mens det også er forventninger om at bensin- og destillatlagrene vil vise en marginal økning.

Ved råvarebørsen i London blir kontraktene på nordsjøolje med levering i juli sendt ned 0,59 prosent til 67,77 dollar per fat.

Les mer: Oljeprisen holder stand

Sevan Marine har hentet 1,1 milliarder kroner i ny egenkapital i forbindelse med gjennomføringen av en rettet emisjon. Tegningskursen havnet på 8 kroner, og det er en rabatt i forhold til tirsdagens sluttkurs. Likevel blir aksjen sendt opp 7,77 prosent til 9,85 kroner.

Les mer: Sevan sikret 1,1 milliard

Sevan-aksjene noteres uten rett til å delta i en påfølgende reparasjonsemisjon fra og med i dag.

DNO har også hatt en plassering av aksjer. De har erklært en amerikanske opsjon på 16 millioner aksjer og har plassert 10 millioner aksjer til 8 kroner. Aksjen faller 3,15 prosent til 8 kroner.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

DnB Nor hadde en fantastisk oppgang på over 10 prosent tirsdag, men faller 6,93 prosent til 53,70 kroner. Dagens Næringsliv spekulerer i at banken kan lide milliardtap som følge av situasjonen i Latvia.

Oljeselskapet Rocksource faller 9,07 prosent til 4,91 kroner. Torskeoppdretterne i Codfarmers må se aksjekursen fall 7,89 prosent til 3,50 kroner, men det er dog kun omsatt 25.000 aksjer. Noreco faller 7,32 prsent til 19 kroner.

I Frankfurt blir DAX-indeksen sendt ned 0,80 prosent, mens FTSE 100 i London faller 2 prosent. I Paris faller den franske indeksen CAC 40 rundt 1,20 prosent. I resten av Norden er det også nedgang. OMX-indeksene i henholdsvis Stockholm, København og Helsingfors fall 1,1 prosent, 1,2 prosent og 1,6 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere