Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Pause i innkrevingen av rushtidsavgift på Nord-Jæren

RUSHTID: En feil gjør at det fra mandag ikke registreres rushtid, og bilistene betaler normal avgift. Her bilde fra en aksjon mot bomringen på bybroa i Stavanger tidligere i år.
RUSHTID: En feil gjør at det fra mandag ikke registreres rushtid, og bilistene betaler normal avgift. Her bilde fra en aksjon mot bomringen på bybroa i Stavanger tidligere i år. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)
En teknisk feil gjør at det bare blir krevd inn vanlig takst – ingen rushtidsavgift – i bomstasjonene på Nord-Jæren fra og med mandag.

Taksten for vanlige biler blir dermed 22 kroner, eller 17,60 kroner for dem som har bombrikke, skriver Stavanger Aftenblad.

Stavanger kommune og Statens vegvesen sier i pressemeldinger at takstendringen skyldes tekniske problemer som har ført til feilfakturering av kunder.

Les: Arendal skroter bompengering: - Har vist at de kan stoppes lokalt
OG: 17 prosent færre biler i morgenrushet etter første dag med ny bomring

– Feilfaktureringene er langt flere enn det minimum som kan aksepteres på grunn av tilfeldige feil i systemene. Vegdirektoratet har derfor besluttet at det blir pause i innkreving av rushtidsavgift fra og med 10. desember 2018, heter det i pressemeldingen.

Les Gunnar Stavrums kommentar: Bompenge-milliard ut av vinduet

I høst ble 38 nye bomstasjoner satt i drift på Nord-Jæren, noe som skapte sinne blant lokale beboere. Flere av bomstasjonene har blitt utsatt for hærverk.

Les også: Nytt hærverk på bomstasjon på Nord-Jæren
Og: Bompengeopprøret sprer seg: Parti mot bompenger stifter nytt lokallag

Styringsgruppen i Bymiljøpakke tar følgende til orientering:

*Rushtidsavgift som er fakturert vil bli beregnet og ført som tilgodehavende på den enkeltes konto, eventuelt tilbakebetalt. Mottatte fakturaer må derfor betales.

*Kommende fakturaer fra det regionale bompengeselskapet Ferde AS vil bli justert før utsendelse.

*Rushtidsavgiften vil bli startet opp igjen når feil er rettet og det blir en lav, akseptabel feilmengde. Dette vil trolig skje tidlig i januar 2019.

*Spørsmål om erstatning fra eksterne leverandører for mangler i leveransene vurderes.

(Kilde: Stavanger Aftenblad)

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!