NA24.no

Paven ba for fred

Sist oppdatert:
Benedikt XVI tente et lys for fred i sin første midnattsmesse som pave.

Natt til første juledag holdt Pave Benedict sin første midnattsmesse i Peterskirken. Under messen ba paven om at alle må være «fyrtårn for fred», og ba spesielt for fred i Det hellige land.

Titusner hadde møtt opp i Vatikanet for å følge den første midnattsmessen til Pave Benedict. Under messen ba paven om fred.

- Hvor det er kjærlighet, vil lyset skinne. Der det er hat, vil forbli i mørket, sa han i Peterskirken.

I sin preken ba paven spesielt om fred i Det hellige land, skriver Reuters.

Ba for Betlehem
- Lyset i Betlehem har aldri blitt slukket. I alle år har det beveget menn og kvinner. Det har skint rundt dem. La oss unngå at dette lyset blir slukket av kulden i vår tid. La oss være aktive forkynner av Hans fred i verden i dag.

- Kristus ga seg selv til oss. Ved å gjøre det, ga han oss sin fred. Han gjorde det slik av vi kan bære fredets lys inni oss, og gi det til andre. Han gir det til oss slik at vi kan bli fredsmeklere og fredsbyggere i verden, sa paven.

- I denne natt, når vi ser mot Betlehem, la oss be spesielt for fødestedet til vår frelser og for de kvinner og menn som lever og lider der. Vi vil be for fred i Det hellige land. Se å Herre på dette hjørnet av verden, ditt hjemland, som er så kjært for deg. La lyset skinne over det. La det oppleve fred, sa paven.

Frykter kommersialisering
I forkant av julehøytiden har Pave Benedict sagt at han frykter at kommersialiseringen forurenser julen, og at mange har glemt det vi virkelig feirer - fødselen til Guds sønn.

Under et besøk i Roma sist sønsdag sa paven at glede, og ikke dyre gaver, er den virkelige gaven i julen, melder Reuters

Julaften var Petersplassen i Vatikanet fylt til randen av pilgrimmer som vil se Pave Benedicts første midnattsmesse.

Romere og turister fra hele verden har kommet til Vatikanet for å feire julen med den religiøse lederen for 1,1 milliarder katolikker.

Flere timer før messen startet, tente Pave Benedict et fredslys i vinduet til sin leilighet over Petersplassen.

10.000 gratisbilletter har blitt delt ut til midnattsmessen I verdens største katolske kirke. De som ikke får plass i kirken, vil følge messen fra utsiden. Der er det montert om en diger scene ved siden av et 30 meter høyt juletre - en gave fra Østerike til Vatikanet.

Messen blir sendt til 46 land og blir fulgt av millioner av mennesker verden over.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere