Pegida hyllet moskébrann på Facebook

DRØYT: Dette falt ikke i god jord hos Pegida-sjefen, som har fjernet vedkommende som administrator.

DRØYT: Dette falt ikke i god jord hos Pegida-sjefen, som har fjernet vedkommende som administrator.

- Han har tydeligvis gjort det i fylla.

01.02.15 20:56

På Facebook-siden til den antimuslimske Pegida-bevegelsen i Norge ble det natt til søndag lagt ut meldinger om at det er bra at moskeer er blitt påtent i Sverige, og at muslimer kan få hoppe gratis i strikk – uten sikring.

– Dette var en som var administrator på siden, det er han ikke lenger. Han har tydeligvis gjort det i fylla. Alt er postet mellom tolv og to i natt. Han har gjort noe han ikke skulle gjort, sier Pegida-talsmann Max Hermansen til Dagbladet.

Feil vurdering

Hermansen sier personen som la ut meldingene, ikke skulle blitt gjort til administrator av Facebook-siden. Meldingene var søndag ettermiddag blitt slettet.

Pegida-bevegelsen er imot muslimsk innvandring til Norge, og er inspirert av demonstrasjonene som startet i den tyske byen Dresden i fjor høst.

På spørsmål fra Dagbladet om hvorvidt innleggene på Facebook-siden natt til søndag samsvarer med Pegidas syn, svarer Hermansen:

– Prøver du å være morsom? Ikke still sånne dumme spørsmål, vær så snill. Jeg får en del dumme spørsmål, og dette er en av de ti dummeste spørsmålene jeg har fått, svarer Hermansen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.