NA24.no

Pen åpning for verftsaksje

Verftsgruppen Yantai Raffles som har store ordre fra blant annet norske Sevan Marine, debuterte på Fondsmeglerforbundets OTC-liste i dag med pen oppgang.

Aksjene i Yantai Raffle Shipyard Ltd ble i dag notert på OTC-listen i Oslo etter at verftsgruppen for kort tid siden hentet inn kapital i det norske aksjemarkedet. Yantai ble post emisjonen priset til 2,6 milliarder kroner, og er tildelt tickeren YRSL.

Dagens debut i markedet har gitt umiddelbare papairgevinster for investorene. Mens emisjonen ble satt på kurs 10,32 kroner, er aksjen fredag ettermiddag omsatt på kurs 11,40 kroner, en oppgang på drøye 10 prosent første dag.

Yantai Raffles Shipyard er et Singapore-basert selskap som er hovedeier i Yantai Raffles-verftet som er det ledende offshore-verftet i Kina. Selskapet har bygget skip og offshore-fartøy for en rekke ledende offshore-selskaper og har for tiden (2006) ordre fra norske offshoreaktører som Sevan, Offshore Rig Services og Frigstad.

Selskapet hentet i emisjonen inn 165 millioner dollar fra omkring 140 aksjonærer. Kapitalen vil bli brukt til å utvide kapasiteten ved verftet samt til å styrke arbeidskapitalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere