NA24.no

Pen gevinst på egen gjeld

Riggselskapet Ability Drilling tar gevinst på kjøp av egen gjeld.

Finanskrisen har gitt store rabatter mange selskapers utstedte obligasjoner, så også riggselskapet Ability Drillings obligasjoner.

NA24 - din næringslivsavis

Ability har benyttet anledning til å kjøpe tilbake deler av sitt obligasjonslån med en rabatt i forhold til pålydende på hele 53 prosent. Totalt har selskapet kjøpt tilbake obligasjoner med et samlet pålydende på 118 millioner kroner.

Dette vil gi Ability Drilling en bokført gevinst i fjerde kvartal på 63 millioner kroner. Etter tilbakekjøpet har selskapet utestående obligasjonsgjeld med et samlet pålydende på 303 millioner kroner. Selskapet hadde ved utgangen av tredje kvartal i fjor en likviditetsbeholdning på 314 millioner kroner.

- Tilbakekjøpet av gjeld betyr betydelig lavere finanskostnader fremover, men ingen endring i fremtidig investeringsplan, sier adm. direktør Hans Petter Eikeland i Ability i en kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere