NA24.no

Pengebingen blir hundre milliarder større enn forventet

Med hundre milliarder mer enn forventet i ryggen kan forhandlingene rundt budsjettet bli noe lettere.
Med hundre milliarder mer enn forventet i ryggen kan forhandlingene rundt budsjettet bli noe lettere. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Oljeformuen kan vokse til 6.000 milliarder før jul.

Onsdag setter regjeringen i gang høstens budsjettkonferanse. Finansminister Siv Jensen og statsminister Erna Solberg går inn i konferansedagene med knallsterke tall på norsk oljerikdom i ryggen.

Den norske oljeformuen vil ved nyttår være flere hundre milliarder større enn regjeringen trodde så sent som i mai i år, i følge Dagens Næringsliv. 

Hemmelige anslag
Det er Finansdepartementets nye og hemmelige anslag som viser den kraftige veksten i Siv Jensens pengebinge, altså Oljefondet.

I forkant av budsjettkonferansen har alle regjeringsmedlemmene og en håndfull politikere på Stortinget fra Høyre og Frp fått utdelt mapper med de svært sensitive budsjettopplysningene.

Onsdag 8. oktober vil opplysningene om det økonomiske handlingsrommet til regjeringen bli lagt frem for befolkningen.

Mange nuller
Etter det DN kjenner til, anslås det at verdien av Oljefondet ved kommende årsskifte nærmer seg 6.000 milliarder kroner. 

Det gjør at regjeringen kan øke oljepengebruken i 2015-budsjettet med 20 milliarder kroner med den samme prosentvise bruken av oljepenger som i år, skriver avisen.


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere