Gå til sidens hovedinnhold

Pengedryss til Al-Qaida

Osama bin-Ladens Al-Qaida håver inn på Irak-krigen.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

CIAs stortstilte jakt på Al-Qaida-lederen i fjor ble fiasko, og det er fremdeles ikke kjent hvor kanskje verdens mest forhatte mann befinner seg.

NA24 - din næringslivsavis

Amerikansk etterretning lykkes derimot å spore opp en ikke ubetydelig pengesum terrornettverket desponerer, melder LA Times.

Penger blir pøst inn i øde landområder i Pakistan, der Al-Qaida har sin hovedbase, hevder CIA.

- Irak er en stor pengemaskin for dem, sier en amerikansk antiterroransatt, ifølge avisen.

Pengene stammer fra donasjoner fra den muslimske verden til den anti-amerikanske krigen i Irak. Kidnapping av rike irakere og annen kriminell aktivitet skal også være kilde til Bin Ladens rikdom. Og pengesekken vokser stadig, noe amerikanske etterretningssjefer er svært bekymret over.

De pågående urolighetene i Irak kan derfor anses som en seier for terreornettverket Al-Qaida med Bin Laden i spissen. For et år siden var terrornettverket i økonomisk krise, men at konflikten drar ut i tid, har på nytt gitt nettverket penger til å planlegge flere terrorangrep.

Bin Laden og hans nærmeste kompanjong Ayman Zawahiri skal angivelig være i skjul et sted langs grensen mellom Pakistan og Afghanistan. Til tross for dusøren på kroner 150 millioner kroner, har ingen sett snurten av dem siden 2002. Det finnes heller ingen sikre bevis på at de faktisk er i live.

Al-Qaida ble grunnlagt av Osama bin-Laden i 1989.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre