NA24.no

Foto: SCANPIX

Pengemangel i volleyballen

Sist oppdatert:
Idrettspresident Tove Paule er meget bekymret over volley-økonomien.

Nå har nemlig Volleyballforbundet fått utvidet kassekreditten med vel en million kroner til 2,9 millioner.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi har jo hatt Volleyballforbundets situasjon oppe tidligere, og skal i et møte med dem på torsdag. Derfor vil jeg ikke uttale meg om dette nå, sier idrettspresident Tove Paule til NA24.

Negativ egenkapital
«Idrettsstyret er meget bekymret over den økonomiske situasjonen volleyballforbundet har vært og fortsatt er i», heter det imidlertid i idrettsstyrets protokoll.

- Jeg vil ikke si at økonomien er meget bekymrende, men det er helt klart en krevende situasjon, sier generalsekretær Arne-Morten Knutsen i Norges Volleyballforbund.

Volleyballforbundet, som fikk et underskudd på 40.000 kroner og en negativ egenkapital på 336.000 i 2006-regnskapet, har kassekreditt i idrettens konsernkontosystem. Nå er denne utvidet mot pant i forbundets rammetilskudd for kommende år.

Volleyballforbundet tapte rundt en halv million i 2004, men fikk et overskudd på rundt 600.000 i 2005. Ved årsskiftet 2006/2007 var gjelden nesten 4,6 millioner. Volleypresident Edgar Broks betegnet den økonomiske ståa som «anstrengt» i et intervju med ABC Nyheter i slutten av juni i år.

Truer med administrasjon
- Vi har klart å styre stramt før, og har som mål å optimalisere veldig den kommende tingperioden (2007-2009, journ. anm.), sa Broks da.

Han hadde ikke tid til å kommentere saken da NA24 ringte i formiddag. Men viste til generalsekretæren.

- Det er to hovedårsaker til denne situasjonen; vi har brukt for mye på sandvolleysatsningen frem mot Beijing-OL, og tapte en halv million på sommerens turnering i Kristiansand, sier Arne-Morten Knutsen.

Han anslår at årets underskudd blir på vel en million, men forteller at tallet kan bli mindre. Generalsekretæren sier at forbundet nå har tatt grep for å få bedre kontroll på økonomien.

Idrettsforbundet vil nå følge opp Volleyballforbundet tett, og har en seks punkts kravliste. Dersom disse ikke oppfylles, «må eventuelle tiltak i henhold til NIFs lov § 2-12 vurderes», heter det i protokolllen fra Idrettsforbundets møte den 28. november.

Denne paragrafen (se faktaboksen til høyre) gir Idrettsforbundet muligheten til å sette Volleyballforbundet under administrasjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere