*Nettavisen* Økonomi.

Pengemaskinen leverer

Foto: Heiko Junge / SCANPIX

Orkla knuser forventningene i fjerde kvartal.

14.02.07 11:29

Orkla hadde driftsinntekter på 14,6 milliarder kroner i fjerde kvartal mot 12,6 milliarder kroner i samme kvartal i 2005.

NA24 - din næringslivsavis

Driftsresultatet endte på 1,7 milliarder kroner sammenlignet med 1,26 milliard kroner i fjor. Resultat før skatt viser et overskudd på 2,9 milliarder kroner mot 1,5 milliarder kroner i samme periode i fjor.

Nyhetskanalen sendte Orkla-presentasjonen tirsdag morgen: Orklas kvartalsresultat i Vika Atrium

- Fremgang
- Orklas virksomheter har nesten uten unntak hatt fremgang. Samtidig er det gjort flere viktige oppkjøp og investeringer. Investeringsbeslutningen i Elkem Solar på nær tre milliarder kr, og kjøp av selskapene Dansk Droge, Krupskaya (Russland), Alufinal (Tsjekkia) og Royal Brinkers (Romania) er alle viktige ekspansjonsprosjekter. Både Merkevareområdet og Spesialmaterialer har styrket posisjonene i 2006, sier konsernsjef Dag J. Opedal i en pressemelding.

Orkla betaler et utbytte på ti kroner per aksje for 2006.

Les også: Utbyttefest for Hagen

Styret foreslår også at de skal splitte aksjen i fem. Dette for å redusere prisen per aksje slik at den blir mer optimalisert for markedet.

Slo estimatene
Analytikerne hadde ventet at Orkla ville legge frem driftsinntekter i fjerde kvartal på 13,6 milliarder kroner og et resultat før skatt på 2,6 milliarder kroner, det viser estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans. På forhånd ventet analytikerne et driftsresultat før goodwillavskrivninger (EBITA) på 1.408 millioner kroner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: SCANPIX/Bjørn Sigurdsøn

- Området Spesialmaterialer, som omfatter Elkem, Sapa og Borregaard, hadde nok et godt kvartal, drevet av fortsatt sterk volumvekst for Sapa og høye resultater fra finansiell krafthandel. Orkla inngikk i november en intensjonsavtale med Alcoa om å danne et nytt felles selskap basert på Sapas og Alcoas virksomheter innenfor aluminiumsprofiler. Orkla blir majoritetseier i selskapet, som forventes etablert i første halvår, heter det i meldingen fra Orkla.

Gevinst
- Vi viser til Orklas børsmelding 5. februar 2007 hvor det fremgår at Orkla har en økonomisk interesse i utfallet av Good Energies Investments (GEI) salg av gjenværende 4 prosent av Renewable Energy Corporation. GEI har nå solgt disse aksjene og Orkla har fått en gevinst på 270 millioner kroner, melder Orkla.

Tall i millioner kroner

Q4 2006

Q4 2005

Omsetning

14580

12646

Driftsresultat

1652

1258

Resultat før skatt

2965

1536

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.