NA24.no

Pengenød i Invivo

Foto: MAURICIO LIMA (AFP)
Forskningsselskapet minsker kostnadene, men vil trenge frisk kapital snart.

Teknologiselskapet Invivosense, som utvikler engangssensorer for medisinsk diagnostikk og overvåking, leverer tall fra andre kvartal, torsdag.

NA24 – din næringslivsavis

I utviklingsfasen
Driftsresultatet endte på et tap på 1,24 millioner kroner, ned fra 1,81 millioner kroner i samme periode i fjor.

Da selskapet kun er i utviklingsfasen har de ingen omsetning. Selskapet skriver at reduksjonen i kostnader primært skyldes mindre bruk av eksterne ressurser samt mindre omfang av klinisk testing.

Trenger penger
Som alle selskap som ennå ikke har kommet inn i den kommersielle fasen er det avhengig av finansiering utenfra hvis kontantbeholdningen ikke strekker til. Selskapet har for øyeblikket kun 6,9 millioner kroner i kontanter og kontantekvivalenter, 2,75 millioner kroner mindre enn i årets første kvartal. Hvis selskapet fortsetter å brenne penger i denne takten vil de måtte se seg om etter frisk kapital innen begynnelsen av 2010.

Styret skriver i rapporten at de vurderer «både egenkapitalfinansiering, lånefinansiering og partnersamarbeid som alternative løsninger på nåværende tidspunkt.»

Den lite omsatte Invivo-aksjen ble omsatt for 3,5 kroner på lavt volum, torsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere