*Nettavisen* Økonomi.

Pengene fosser inn til kjendismeglere

Supermeglernes sololøp belønnes med flere titalls millioner.

02.05.08 11:19

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

I fjor fikk finanskjendiser som Mads H. Syversen, Petter Bakken da i SEB Enskilda og Carnegies gullgutt Gaute Eie massiv omtale etter at de bestemte seg for å slutte i sine godt betalte jobber for å starte et eget meglerhus.

NA24 - din næringslivsavis

Med på laget ble også Jon Gunnar Pedersen og JP Morgans Anders Eivind Eide. De hentet inn en rekke meglere og analytikere samt andre nøkkelpersoner til funksjoner som skal til for å drifte et meglerhus.

Millionutbytte
Mange har vært skeptiske til hvordan det vil gå med Arctic Securities, som babyen ble navngitt, men fasiten viser at Syversen & Co. kan le hele veien til banken. Noe også forøvrig store deler av meglerbransjen kan.

Les mer her: Bonusfest for meglerne

På vel fire måneders drift kan selskapet vise til driftsinntekter på 150 millioner kroner og et resultat før skatt på 45 millioner kroner, ifølge selskapets årsrapport.

Av dette er hele 31,9 millioner kroner avsatt som utbytte til selskapets 24 aksjonærer.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Dette gleder jeg meg allerede så mye til at det kan bli vanskelig å vente. Det er initiativtakere jeg har ekstrem respekt for, og jeg tror vi kan invitere inn og finne meget dyktige partnere og medarbeidere til å jobbe sammen med oss, sa Eie til NA24 da meglerhuset ble klart i fjor.

Les mer her: Her er det nye meglerhuset

Mads H. Syversen, som har 417.000 kroner i grunnlønn, er storeier gjennom sin andel på 48,75 prosent i Arctics største aksjonær Arctic Partners, som igjen eier 62,6 prosent av meglerhuset.

- Styret er meget fornøyd med dette, tatt i betraktning at foretaket kun var i inntektsdrivende virksomhet i noe mer enn 4 måneder. Foretaket fikk i 2007 et positivt driftsresultat på 42,1 mill. Resultatet er i 2007 blitt påvirket av at man gjennom oppstartsprosessen pådro seg betydelige kostnader som anses som oppstartskostnader og som således ikke forventes å gjenta seg i senere år, skriver styret i årsrapporten som går fra 26. mars 2007 til og med 31.12 desember 2007.

Arctics driftsresultat endte på 42,142 millioner kroner. Av inntektene kom 61,5 millioner i form av kurtasje og annen annenhåndsomsetning, 2,7 millioner i egenhandel, 44,9 millioner i investeringsrådgivning, 34,2 millioner gjennom emisjoner og lignende og 6,7 millioner i andre driftsinntekter. Egenkapitalen er på 96,555 millioner kroner.

Det ble utbetalt 36,3 millioner kroner i form av lønn og bonuser.

- Foretakets policy er å være innrettet mot sammenlignbare bedrifter når det gjelder grunnlønn, mens den variable delen er knyttet til resultater. Bonusordningen er sammenlignbar med øvrige aktører i finansbransjen, skriver styret.

- Turbulent 2008
Styret skriver at de ser for seg et mer turbulent marked preget av høy volatilitet og større usikkerhet i 2008 sammenlignet med de siste årene. Og at dette kan gå utover aktiviteten på enkelte områder og sektorer, men det sees lyst på fremtiden og det forventes et tilfredsstillende resultat også for 2008.

Selskapet som har 78 ansatte, hvorav 17 er kvinner, mottok konsesjon den 19, juni i fjor og virksomheten startet opp 1. august. Første handledag på Oslo Børs var 16. august.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.