NA24.no

Pengene renner inn i bankene

Foto: Andrè Clark Utvik
Sist oppdatert:
DnB og og Rune Bjerke knaller til med sterke resultater

DnB skuffet inn markedet da de leverte resultater for fjerde kvartal. Rapporten viser også at den norske bankkjempen sitter på en gylden gren i markedet.

Milliardinntekter
DnB NORs resultat i fjerde kvartal ble 1.689 millioner kroner, opp fra 1 629 millioner i fjerde kvartal året før. Resultatet for hele året 2009 ble 7.026 millioner kroner, som er godt i et svært krevende år for både norsk og internasjonal økonomi.

– Vi er en av få banker i Europa som har levert overskudd gjennom hele finanskrisen. Det klarte vi også gjennom hele 2009 fordi vi har svært dyktige og dedikerte medarbeidere som har drevet godt bankhåndverk i alle deler av virksomheten. Resultatet gjør at vi også kan starte normaliseringen av vår utbyttepolitikk, skrver konsernsjef i DnB NOR, Rune Bjerke i kvartalsrapporten.

Lavere tap
Tallene viser også at DnB tapte mindre penger enn ventet.

Nedskrivninger på utlån i 2009 ble lavere enn antatt. Samlet ble nedskrivningene for året 2009 på 7,7 milliarder kroner. Av de samlede nedskrivningene på utlån i konsernet utgjorde nedskrivninger i DnB NORD 51 prosent.

– På kapitalmarkedsdagen vår i mars forutså vi nedskrivninger i 2009 på 8-10 milliarder kroner. Det er tilfredsstillende at vi har nedskrivninger under dette anslaget, skriver Bjerke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere