*Nettavisen* Økonomi.

Penger gjør deg til et bedre menneske

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Penger gjør deg til et bedre, snillere og mer gavmildt menneske, viser undersøkelse.

21.01.08 19:09

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

For dem som skulle ønske at de hadde mer penger har nå fått en ny grunn til å håpe på en større bankkonto. En svensk undersøkelse foretatt av analyseinstituttet Timbro i samarbeid med undersøkelsesselskapet United Minds viser nemlig at penger gjør deg til et bedre menneske, ifølge di.se.

NA24 - din næringslivsavis

Undersøkelsen baserer seg på 400 deltakere mellom 30 og 50 år, alle tilhørende den svenske middelklassen med lik utdannelse og med husholdningsinntekter på minst 450.000 kroner. Deltakerne ble så delt opp i to grupper der den ene besto av personer med minst 100.000 kroner i banken mens personene i den andre gruppen ikke hadde mer enn 20.000 kroner tilgjengelig.

Entydige resultater
Svarene de fikk fra undersøkelsen var entydige. De med mer penger på kontoen er både mer likestilte, foretaksomme og mer sjenerøse. Personene med 100.000 på kontoen handler friere og tar flere valg uten å ta hensyn til sin egen økonomi. De som hadde mest penger i banken sier også at de oftere til hjelpeorganisasjoner, mens de med mindre å rutte med holder hardere i lommeboken.

Blir snillere av penger
-Man blir snillere av penger. 100.000 kroner i banken er kanskje den beste måten å føle seg bra på, sier Marie Söderqvist, seniorkonsulent på United Minds, ifølge di.se.

I undersøkelsen betydde penger i banken kun disponible midler. Eventuelle eiendomsverdier, pensjoner og lignende telte ikke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag