NA24.no

Pensjonistene er lykkeligst

Pensjonister har ikke så mye å klage over, ifølge undersøkelse.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Menn i slutten av 30-årene og begynnelsen av 40-årene er sammen med syke og arbeidsløse befolkningens minst lykkelige personer. De er mer utilfredse med sine live enn hva som er tilfellet for pensjonister og tenåringer, viser en ny undersøkelse ifølge BBC.

NA24 - din næringslivsavis

Britiske forskere har bedt 3.600 mennesker avgi graden av livskvalitet på den tradisjonelle 1-10 skalaen. Snittet for både kvinner og menn i alle aldere endte på 7,3, mens menn i alderen 35-44 år ga seg selv karakteren 6,8 poeng.

De som derimot har det best er pensjonistene. Både menn og kvinner enige om at pensjonisttilværelsen er den beste perioden i livene deres. Pensjonerte menn gir seg selv karakteren 7,8 mens pensjonerte kvinner gir sitt eget liv karakteren 7,65.

Undersøkelsen avdekker også at unge kvinner er lykkelige. I alderen mellom 15-25 år føler kvinnene at de er på 7,55 poeng, men når de når alderen mellom 26-34 år faller imidlertid trivselen til 7,1 poeng.

Ikke overraksende henger arbeids- og trivselssituasjonen nøye sammen. Fulltidsstudenter er meget fornøyde med karakteren 7,7, mens langtidssyke og handikappede gir livet sitt dumpekarakteren 5,9.

Arbeidsløse føler at livet deres i snitt tilsvarer 6,3. I tillegg kommer det frem at hjemmeværende menn ikke er like lykkelige som hjemmeværende kvinner. Samt at en større andel av mennene bekymrer seg over tilværelsen kontra andelen kvinner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere