NA24.no

Pensjonister krever oljefest

Sist oppdatert:
215 pensjonister i Statoil går nå rettens vei for å få sin del av oljefesten.

I 2002 endret Statoil tjenestepensjonene. Omtrent samtidig startet den virkelige lønns- og bonusfesten i Statoil. Men den fikk altså ikke pensjonistene være med på, melder TV 2 Nyhetene.

Helt siden 1974 har tjenestepensjonene til de ansatte i Statoil blitt justert i tråd med grunnbeløpet i Folketrygden. Slik utviklet pensjonene seg i 28 år, men i 2002 het det ikke lenger at pensjonene skal økes i tråd med økningen av G, men at de kan økes. Det fikk pensjonistene til å se rødt.

- Prokuratorknep og blårusstriks
- Jeg skammer meg over måten de opptrer på her, med prokuratorknep og blårusstriks, sier Svein Gjessing, talsmann for pensjonistene, til TV 2 Nyhetene.

I dag startet rettssaken mellom selskapet og 215 av pensjonistene i Stavanger tingrett

Pensjonistene hevder at manglende regulering i tråd med G kan gi dem tapte inntekter på opp mot 500.000 kroner, og det liker de lite når oljeselskapet stadig setter nye inntektsrekorder og bonusene drysser over dagens ansatte og ledere.

I sin fulle rett
Statoils prosessfullmektig, Lars Holo, påpekte at selskapet juridisk var i sin fulle rett til å endre pensjonsberegningene, samt at de ansatte representanter i pensjonskassen styre stemte for endringene.

Gjessing fnyser av dette, og mener Statoil har opptrådt på en slik måte at pensjonistene er blitt nødt til å gå til rettssak.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere