Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Pensjonskassen øker renten – kundene flykter

Statens pensjonskasse
Statens pensjonskasse Foto: (SPK)
Statens pensjonskasse økte 1. mars utlånsrenten. Det har ført til kundeflukt til blant annet DNB.

Statens pensjonskasse (SPK) låner ut penger til offentlig ansatte. I januar varslet SPK at utlånsrenten skulle økes til 2,9 prosent, stikk i strid med utviklingen av de øvrige bankenes boliglånsrenter, der de beste tilbudene ligger rundt 2,7 prosent.

Renteøkningen i SPK førte til at banken i første kvartal fikk redusert utlånsvolum med 3,4 milliarder kroner, og antall innfridde lån økte 161 prosent i samme kvartal, sammenlignet med samme periode i fjor, skriver Finansavisen.

- Vi har hatt en kraftig nedgang i lånesøknader og kraftig økning i antall kunder som velger å forlate oss og innfri lånet. Det er vanskelig å se hva som vil skje framover, men det er ingenting som tilsier at den trenden vil snu med det første, sier seksjonssjef Mette Ystebø Hagen i SPK.

Hun opplyser at banken har mottatt mange tilbakemeldinger fra kunder som er misfornøyd med at renten har økt. De har vanskelig for å forstå hvorfor renten øker når den faller ellers i markedet, legger Hagen til.

DNB, som tidligere har mistet kunder, bekrefter at kundestrømmen nå har snudd og at banken den siste tiden har fått kunder som har flyttet lånet sitt fra SPK.

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!