Pensjonssmell på en mill.

Høytlønte arbeidstakere kan tape en million pensjonskroner.

Det er Dagens Næringsliv som skriver at arbeidstakere kan tape store penger på overgang fra tradisjonell tjenestepensjon til innskuddspensjon.

NA24 - din næringslivsavis

- Med dagens massive trend mot innskuddspensjon vil de fleste fremtidige pensjonister i privat sektor få mye lavere kjøpekraft enn under dagens pensjonssystem. Jeg har sett folk som tjener 12 ganger G, altså litt over 750.000 kroner, akseptere overgang fra ytelse til innskudd. Det er helt vanvittig uten en eller annen form for kompensasjon, sier aktuar Sigurd Ugland i Danske Banks kapitalmarkedsenhet til DN.

Ifølge avisen kan en 37-åring med 750.000 kroner i årslønn tape en million 2006-kroner på å gå over til innskuddspensjon. Alle over 45 år har for få år igjen til pensjonsalder til at avkastningen blir høy og sikker nok til å gi dem pensjon. Resultatet kan bli en pensjon på 53 prosent av lønnen. Det vanlige er rundt 67 prosent.

Ifølge Ugland må en høytlønnet arbeidstaker ha ti prosent i årlig gjennomsnittsavkastning for å oppnå en pensjon på to tredjedeler av lønnen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.