*Nettavisen* Økonomi.

Pent fra Fredriksen-investering

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Malaysiske SapuraCrest kan vise til økte resultater i første kvartal og kursen er doblet siste tre måneder.

18.06.09 11:51

Oljeservicekonsernet SapuraCrest Petroleum, hvor skipsreder John Fredriksens Seadrill ASA er en av hovedaksjonærene, kan vise til økte inntekter og resultater i sitt regnskapsmessige første kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

Seadrill har en eierandel rett i underkant av 25 prosent i SapuraCrest, etter å ha kjøpt seg opp jevnt og trutt de siste par årene.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

SapuraCrest omsatte o første kvartal for 716 millioner malaysiske ringgit, eller omkring 203 millioner dollar. Det ga et resultat på 60,5 millioner ringgit eller 17,2 millioner dollar. I samme periode et år tidligere endte omsetningen på 684 millioner ringgit og nettoresultatet på 40,8 millioner ringgit.

Det er selskapets riggdivisjon som bidrar med brorparten av overskuddet, men alle av selskapets virksomhetsområder bidro positivt. Selskapet er aktive både innen generelle oljeservice oppgaver, borerigger og undervannstjenester som rørlegging.

Seadrill eier 288 millioner aksjer i SapuraCrest, som har en samlet markedsverdi på omkring 125 millioner dollar etetr at aksjekursen har fordoblet seg siden bunnen i mars.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.