Penthouse-rekord i Bergen

I denne bygningen i C. Sundts gate 57 gikk toppleiligheten for 19,8 millioner kroner.

I denne bygningen i C. Sundts gate 57 gikk toppleiligheten for 19,8 millioner kroner. Foto: Google Street View

Toppleilighet på bryggekanten med 100 kvadratmeter stue gikk for 20 millioner kroner.

Bergens dyreste leilighet noensinne er solgt for 19,8 millioner kroner, skriver Finansavisen onsdag.

Et utenlandsbasert bergensektepar smadrer prisrekorden for leiligheter i fødebyen. Etter forhandlinger frem og tilbake med alternative skisser og romløsninger, ender de nå med å kjøpe en av toppleilighetene i prosjektet Nordnes Brygge for 19,8 millioner kroner.

– Leiligheten er den klart dyreste omsatt i det åpne markedet i Bergen noensinne. En slik pris er et betydelig hopp opp fra tidligere toppnivåer, for å si det mildt, hevder daglig leder Tom Jørgensen i Privatmegleren Vikebø & Jørgensen, overfor Finansavisen.

Leiligheten befinner seg enn så lenge på tegnebrettet, men byggearbeidet har så vidt startet. Utbyggeren mener det er for tidlig å gå ut med tegninger av interiøret, men ifølge megleren vil leiligheten måle cirka 250 kvadratmeter når den står ferdig i tredje kvartal 2015.

Jørgensen opplyser at leiligheten blant annet inneholder en stue på hundre kvadratmeter, doble dører, to innebygde vinterhager, walk-in-garderobe, egne bad til alle tre soveromt og felles takterrasse for beboerne i toppetasjen.

Prosjektet med adresse C. Sundts gate 57 er ikke annonsert noe sted. Likevel er 14 av 19 leiligheter solgt til kvadratmeterpriser fra cirka 70.000 til 80.000 kroner, skriver Finansavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.