*Nettavisen* Økonomi.

Pepsi vil kjøpe tilbake produksjonen

Foto: (pepsiworld.com)

PepsiCo. byr nå på tapperiene Pepsi Bottling og PesiAmericas.

04.05.09 15:46

Brusprodusenten PepsiCo Inc ønsker nå full kontroll med sine to viktigste tapperier og har lagt inn bud på aksjene de ikke allerede kontrollerer i selskapene Pepsi Bottling Group og PepsiAmericas.

NA24 - din næringslivsavis

Det skjer samtidig som selskapet overrasker med bedre tall for første kvartal enn ventet. Totalt er PepsiCo villig til å legge 6 milliarder dollar på bordet for å sikre seg alle aksjene i Pepsi Bottling og PepsiAmericas som er de to viktigste tapperikonsernene tilknyttet Pepsis merkevarer.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Et oppkjøp av de to selskapene vil gi Pepsi kontroll over 80 prosent av selskapets nordamerikanske produksjons- og distribusjonsvolum.

Budene består av kontanter og aksjer i PepsiCo og gir en premie på omkring 17 prosent i forhold til sluttkurs for de to børsnoterte tapperiene. PepsiCo forventer å kunne få besparelser på over 200 millioner dollar årlig ved å gjennomføre oppkjøpene.

- Vi vil utløse betydelige kostnadssynergier, og øke tempoet i beslutningstakingen og øke vår strategiske fleksibilitet, sier konsernsjef Inndra Nooyi i PepsiCo i en kommentar.

PepsiCo la mandag morgne norsk tid frem et resultat på 1,11 milliarder dollar, eller 71 cent per aksje, mens markedet i snitt hadde ventet 67 cent per aksje ifølge Reuters Estimates. Bruskonsernet opprettholder samtidig sin guiding for 2009.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.