Per og kona saksøker kommunen etter 15 år med luktplager

TIL SAK: - Retten får nå vurdere om en kommune kan behandle sine innbyggere på den måten vi er blitt i årevis, sier Per Martinsen. Esval Miljøpark i bakgrunnen.

TIL SAK: - Retten får nå vurdere om en kommune kan behandle sine innbyggere på den måten vi er blitt i årevis, sier Per Martinsen. Esval Miljøpark i bakgrunnen. Foto: Tom Gustavsen (Romerikes Blad)

- Som David mot Goliat

VORMSUND (RB.no): Tirsdag starter Øvre Romerike tingrett behandlingen av erstatningskravet Else og Per Martinsen har reist mot Nes kommune.

Solgte langt under takst

De tidligere naboene til Esval Miljøpark krever at eieren Nes kommune betaler 600.000 kroner i erstatning fordi ekteparet måtte selge boligen sin til en pris langt under takst.

Årsaken var ifølge eiendomsmegleren nærheten til miljøparken.

Martinsen solgte i april i fjor huset sitt i Sorgenfrivegen for 2,3 millioner kroner.

– Burde vært løst

– Dette var 490.000 kroner under takst. I tillegg krever vi at kommunen dekker våre utgifter på 100.000 kroner til vask etter aske- og sotplager. Følgelig er det totale kravet 600.000 kroner, sier Per Martinsen.

– Saken burde ha vært løst uten å gå rettens vei. Vi har prøvd mye for å få til det, men alle slike forsøk er blitt avslått av kommunen. Andre får nå vurdere om en kommune kan behandle sine innbyggere på den måten vi er blitt i årevis.

Ekteparet Martinsen levde i 15 år med luktplager og hadde de siste årene også aske- og sotplager fra avfallsdeponiet. Foto: Tom Gustavsen (Romerikes Blad)


15 år med plager

Ekteparet Martinsen levde i 15 år med luktplager og hadde de siste årene også aske- og sotplager fra avfallsdeponiet.

Det er avsatt fire dager til rettssaken. Advokatene Audun Ludvig Bollerud og Lars Christian Engen prosederer saken for Else og Per Martinsen, mens advokat Christian Stang Våland representerer Nes kommune.

– Jeg føler meg liten i møtet med kommunen. Dette blir David mot Goliat. Det er også rart å tenke på at kommunen bruker skattepengene mine til å slåss mot meg. Dette er en liten sak, men den er blitt til mye papirer, sier Per Martinsen.

Nå er det vel ett år siden han og kona bosatte seg på Tomteråsen, også det i Nes.

– Der er det bra å bo. Vi har verken luktplager eller andre problemer. Vi skulle ha flyttet dit mye tidligere, sier Martinsen.

– Avventer utfallet

Rådmann Johnny Pedersen i Nes kommune ønsker ikke å kommentere saken før retten settes tirsdag.

– Jeg forholder meg til at saken nå kjøres og til utfallet av den, sier Pedersen.

Les flere saker i Romerikes Blad her.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.