NA24.no


ADVARER: Frp-nestleder og fiskeriminister Per Sandberg frykter konsekvensene dersom Norge får en Arbeiderparti-ledet regjering.
ADVARER: Frp-nestleder og fiskeriminister Per Sandberg frykter konsekvensene dersom Norge får en Arbeiderparti-ledet regjering. Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)

Per Sandberg: - Ap, SV og MDG vil liberalisere innvandringspolitikken

Sist oppdatert:
Derfor frykter Frp-ledelsen Jonas Gahr Støre som statsminister.

OSLO (Nettavisen): - Vi vet at Arbeiderpartiet, sannsynligvis sammen med SV og Miljøpartiet De Grønne, vil liberalisere innvandringspolitikken, sier Frp-nestleder og vikarierende innvandrings- og integreringsminister, Per Sandberg, til Nettavisen.

Sandberg advarer mot konsekvensene dersom Ap-leder Jonas Gahr Støre blir statsminister.

- Det er feil å si frykt, men vi vet at Arbeiderpartiet vil reversere en hel rekke reformer som er helt nødvendig for at vi skal ha bærekraft i velferdssamfunnet vårt framover, sier han, og påpeker:

- Realiteten er at Arbeiderpartiet vil reversere politikken på en rekke områder, hvor det går strålende i dag. Vi vet også at de vil øke skatter og avgifter, sier Sandberg.

Les også: Siv Jensen lover nye skattekutt

VIDEO: Per Sandberg: - Blir liberalisering med Ap:


Jensen: - Vil redusere valgfriheten

Frp-leder og finansminister Siv Jensen, har utpekt Ap-leder Jonas Gahr Støre til sin hovedmotstander foran stortingsvalget.

- En Arbeiderpartiet-dominert regjering kommer til å myke opp i asyl- og innvandringspolitikken, de kommer til å skjerpe skatter og avgifter med mange milliarder kroner - og de kommer til å redusere valgfriheten for den enkelte, sier Jensen til Nettavisen.

OPPMYKNING: Frp-leder Siv Jensen frykter en oppmykning av asyl- og innvandringspolitikken dersom Jonas Gahr Støre blir statsminister.

Les også: Siv Jensen mener KrFs drømmeregjering er et luftslott

Tirsdag møtte Frp-ledelsen pressen i forkant av partiets landsmøte til helga. Med vaklende meningsmålinger, står kampen om å beholde makta til høsten.

For sjette måned på rad er det nemlig flertall for et regjeringsskifte, viser gjennomsnittet av meningsmålingene i april.

- Jeg er tilhenger av at eldre mennesker skal ha økt valgfrihet, at pasienter skal ha valgfrihet og at elevene skal ha valgfrihet. Alt dette kommer i revers dersom vi får en Arbeiderparti-dominert-regjering, mener Jensen.

VIDEO: Frp-leder Siv Jensen om en Ap-regjering:


Solvik-Olsen: - Mangler 85 milliarder

Samferdselsminister og Frps andre nestleder, Ketil Solvik-Olsen, mener Støres regnestykker heller ikke vil gå opp.

- Vi ser at Arbeiderpartiet kritiserer oss for å bruke for mye penger. Støre har sagt at vi bruker 100 milliarder kroner for mye, og selv vil han øke skattene med 15 milliarder. Det betyr at han må kutte 85 milliarder kroner i andre deler av offentlig sektor, i helsesektoren, barnehager, i veibygging og politi, sier Solvik-Olsen, og legger til:

- Så hvis hans kritikk er noe han faktisk mener, så kommer det til å gå ganske dårlig med mye av velferdsproduksjonen i Norge - og det er ikke jeg interessert i at vi skal ha noe av, sier han.

Også han tror en Støre-regjering vil stanse mye av deres igangsatte politikk.

MANGLER PENGER: Frp-nestleder Ketil Solvik-Olsen mener Støre vil mangle 85 milliarder kroner dersom han mener det han sier om at regjeringen bruker for mye penger.

Solvik-Olsens Blogg: Aps dystre verden

- Arbeiderpartiet kommer til å stoppe mange av de forbedringsprosessene vi har i offentlig sektor, forenklingsprossesene vi har innenfor bil og den ekstra satsingen vi har på vei og jernbane, sier Solvik-Olsen, som også viser til endringene som vi trolig vil se i innvandringspolitikken.

- Innvandringspolitikken vil sannsynligvis bli liberalisert. Det tyder alt på når man ser på kritikken de kommer med mot oss. Men man kan jo også bare tenke på dersom man får en samferdselsminister fra De Grønne, og en justisminister fra SV, at det ikke kommer til å være den politikken som våre velgere ønsker mer av, det kommer til å være en helt annen retning, sier han.

- Det vil svekke KrF

- KrF flørter jo også med Arbeiderpartiet, og kan ende med å samarbeide med dem etter valget. Hva tenker du om det?

STØTTER IKKE: KrF-leder Knut Arild Hareide drømmer om en regjering utgått fra KrF, Venstre og Høyre. Frps leder Siv Jensen gjør det klinkende klart at de ikke vil støtte et sånt prosjekt.

- Jeg tror det først og fremst vil svekke KrF. Mange av de KrF-velgerne jeg kjenner på Vestlandet, er ikke sosialister. De ønsker en borgerlig regjering, men de er veldig opptatt av kristne verdier. Der har jeg et godt hjerte til dem, og derfor håper jeg at vi skal få til et godt samarbeid i regjering, sier Solvik-Olsen, og påpeker:

- Jeg er åpen for at Venstre og KrF blir med i regjering, da får vi en firepartiregjering som kan samarbeide om gode løsningerJeg tror også KrF vil få enda mer innflytelse, så jeg håper KrF når støvet har lagt seg litt etter deres landsmøte, ser at et borgerlig samarbeid er det som tjener dem mest, sier han.

Siv Jensen sier hun fortsatt vil samarbeide med KrF.

- Det er et valg KrF selv må ta. Fremskrittspartiet ønsker å fortsette samarbeidet mellom Høyre, Venstre, KrF og Frp. Det har fungert veldig bra, og alle partiene har fått gode gjennomslag. Det ønsker vi å fortsette med i den neste fireårsperioden, sier hun til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere