*Nettavisen* Økonomi.

Pernille Sørensen blir ny lagleder i «Nytt på nytt»

FÅR NY MAKKER: Jon Almaas har hanket inn Pernille Sørensen som ny lagleder i «Nytt på nytt». Her fra innspillingen TVNorge-programmet «Brille». Foto: TVNorge

- Dette er jo drømmejobben!

23.02.15 17:52

NRK ønsker å hemmeligholde det til midnatt, men Nettavisen kan allerede nå avsløre at det er komiker Pernille Sørensen som tar over for Ingrid Gjessing Linhave i «Nytt på nytt».

Og for Sørensen er dette en jobb hun gleder seg til.

- Dette er jo drømmejobben over alle drømmejobber, sier hun til Nettavisen.


Kjenner forventningene

Linhave takket fredag av etter kun ett og et halvt år i TV-programmet som har gått på NRK1 hver fredag kveld siden 1999.

- Blir dette som å gå tremila etter Marit Bjørgen?

- Det vet jeg ikke, for akkurat å gå på ski etter Bjørgen har jeg aldri gjort. Men hvis du tenker på den overførte betydningen, så sier det seg selv at jeg overtar Nytt på nytt- stolen med den aller aller største ydmykhet siden Anne Kath., Linn og Ingrid har fyllt den på så glimrende vis før meg, svarer Sørensen.

Hun forteller at det ikke er til å stikke under en stol at hun kjenner forventningene kile i siden.

- Men én får bare komme seg på kontoret og gjøre jobben for det, nå som jeg er forbi point of no return for lenge siden.

Sørensen forteller at hun er overlykkelig over å kunne få sin plass i det populære programmet. Hun forteller også at hun ikke har ofret noe til fordel for «Nytt på nytt».

- Husk på at jeg er vant til å spille forestilling på kveldstid og ha en litt urytmisk jobbhverdag. Å jobbe i «Nytt på nytt» er i bunn og grunn en nokså vanlig A4- jobb når det kommer til stykke, sier Sørensen og legger til:

- Jeg vil bare om mulig bli enda mer tilpasset gjennomsnittsamfunnet enn jeg er fra før av.


Slo godt an i «Side om side»

Den nye laglederen er ikke ukjent for TV-seerne. Pernille Sørensen er en av skaperne og skuespillerne i den norske humorserien «Melonas» som gikk på NRK1 på begynnelsen av 2000-tallet.

Hun er også kjent fra andre programmer på NRK, blant annet som paneldeltaker i «Løvebakken» og for rollen «Lisbeth» i «Side om side».

– Denne serien ble tatt godt imot og hadde i snitt rundt 750.000 seere, sier Engebretsen i MEC.

Høsten 2009 spillefilmdebuterte Pernille Sørensen i suksessen «Knerten». Hun spilte også i oppfølgeren, «Knerten gifter seg», i 2010. Filmene er basert på Anne Cath Vestlys bøker.

– Dette virker som et trygt, men spennende valg. Hun er en av Norges mest kjente komikere og har gjestet programmet flere ganger tidligere, så jeg er helt sikker på at hun raskt kommer til å finne sin plass blant Jon Almaas og Knut Nærum, sier TV-ekspert Glenn Engebretsen i mediebyrået MEC til Nettavisen.


Presis lagleder

Lindhave har vært lagleder i programmet i et og et halvt år.

Tidligere har Anne- Kat. Hærland og Linn Skåber sluttet som lagledere.

- Hvordan blir du som lagleder?

-Det er helt umulig for meg å gjette på forhånd, gitt! Men jeg vil i hvert prøve å være en lagleder som er presis på jobb til sending. Det er mitt aller første mål. Så jeg rekker å være med i programmet. Alt ut over det får bli en bonus, sier Sørensen.

Sørensen er gift med komiker Dagfinn Lyngbø, men om han skal stille som gjest, vil ikke fruen mene noe om.

-Det er ikke opp til meg å bestemme rett og slett, så du får høre med gjesteansvarlig om slikt.

«Nytt på nytt» har vunnet fem Gullruten-priser og seks Komipriser.Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED
:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.