NA24.no

Personalsjef slutter i SAS

Personalsjefen i SAS forlater selskapet etter at ny toppsjef er på plass.

Endring i toppledelsen får ikke sjelden konsekvenser for resten av ledergruppen.

NA24 - din næringslivsavis

Etter at Mats Jansson ble utnevnt som ny toppsjef i SAS, melder nordmannen Bernhard Rikardsen at han er ferdig i konsernet. I en børsmelding mandag fremkommer det at Rikardsen i samråd med den nye toppsjefen sier takk for seg.

- Årsaken til at Bernhard Rikardsen forlater sin posisjon er at jeg vil fornye slike områder som personal, sier SAS-topp Mats Jansson i en børsmelding.

- Separate veier
- Derfor, etter en periode med diskusjoner, har vi konkludert at den beste løsningen er å gå separate veier. Jeg vil takke Bernhard Rikardsen for sine verdifulle bidrag til SAS i mange år, uttaler toppsjefen.

Rikardsen selv sier at ettersom den nye toppsjefen har kommet, så har dette vært riktig mulighet for han å forlate sin posisjon.

- En slik rolle skal man ikke ha for en lengre periode. Mine år i SAS har vært utfordrende og givende, særlig arbeidet som gitt på desentralisering og kostnadsreduksjoner i et klima med økende konkurranse. Jeg ønsker den nye ledelsen all mulig lykke til med den videre utviklingen av SAS, sier Rikardsen i en børsmelding.

Nordmann tar over
Det er en nordmann som tar over Rikardsens stilling på interim-basis fremover, nemlig personalsjefen i SAS Braathens, Svein Oppegaard. Flere av oppgavene til Rikardsen vil bli lagt over til øvrige ledere i konsernet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere