Personlig konkurs etter kjempesvindel

Asger Jensby erklært konkurs etter IT-Factory-skandalen.

Konkursen kommer etter at bobestyrer Boris Fredriksen har mistet troen på at han kan få hele sannheten ut av Jensby om hvor mye penger han har brukt og på hva.

- Vi har ikke kunnet føre en fornuftig dialog med Asger Jensby eller fått en fullgod forklaring på hans formuesforhold. De spørsmål vi har stilt er ikke blitt besvart og de dokumentene vi har gjennomgått, gjør at boet mener det er behov for en grundigere undersøkelse av hva Asger Jensby har hatt, hva midlene er blitt brukt til, hva som er igjen og hva som buirde være igjen, sier Boris Fredriksen til borsen.dk.

Fredriksen er også bobstyrer for selskapet Agios United, som Stein Bagger og samarbeidspartneren Allan Vestergaard eide IT Factory igjennom.

Ingen dialog
Agios United lånte 30 millioner kroner til Asger Jensby. Disse pengene har Boris Fredriksen forgjeves forsøkt å få tilbake.

- Hvis man ikke kan få tak i sine utestående midler, vil en gjerne vite litt om debitors økonomi. Men vi har hverken kunnet føre en dialog eller få tak i meningsfylte opplysninger om økonomien. Så vi syns det er relevant å få vite hva Asger Jensby eier og hva han ikke eier, sier Fredriksen.

Spesielt salget av millionvillaen på Kongsvinger har fått Fredriksen til å rynke på øyebrynene. Handelen med eiendommen har gått frem og tilbake flere ganger.

Les flere saker på NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag