NA24.no

DØMT TIL FENGSEL: Tidligere landslagstrener i friidrett Petar Vukicevic er dømt til fengsel i 120 dager for skatteunndragelse, og brudd på bokføringsloven.
DØMT TIL FENGSEL: Tidligere landslagstrener i friidrett Petar Vukicevic er dømt til fengsel i 120 dager for skatteunndragelse, og brudd på bokføringsloven. Foto: Jarl Fr. Erichsen

Petar Vukicevic dømt til fengsel for skatteunndragelse

Sist oppdatert:
Den tidligere landslagstreneren tilstod forholdene i retten og fikk 120 dagers ubetinget fengselsstraff.

Petar Vukicevic har i flere år vært landslagstrener i friidrett, i hovedsak har det vært for datteren Christina Vukicevic.

I januar 2013 kuttet Norges Friidrettsforbund samarbeidet med Petar Vukicevic etter at det ble kjent at han snakket om doping i mailutvekslinger med lagvenn Srdjan Djordjevic.

Siktet

Nå er han på nytt i hardt vær. 29. juli i år ble han siktet for skatteunndragelse av Asker og Bærum politidistrikt.

Fredag forrige uke møtte han i retten og måtte svare for beskyldninger om skatteunndragelse i fire år, og for brudd på bokføringsloven.

I ligningsårene 2010 - 2013 unnlot han å oppgi alminnelig inntekt og personinntekt på til sammen 1.612.000 kroner, og unndro seg dermed å betale skatt.

I Asker og Bærum tingrett ga Vukicevic en uforbeholden tilståelse, og retten fant dermed grunnlag for å gi dom for grov uaktsomhet.

Han ble dømt til en ubetinget fengselsstraff i 120 dager.

Dommen

I dommen heter det blant annet:

«Siktede skal dømmes for å ha unnlatt å føre regnskap for enkeltpersonforetaket Petar Vukicevic i en periode av fire år, for inntektsårene 2009 - 2012. Forsømmelse av regnskapsførsel i næringslivet må anses som et alvorlig straffbart forhold.»

Ifølge dommen omsatte Vukicevic for mellom 581.000 - 689.000 i hvert av de aktuelle årene.

Vukicevic har ikke svart på Nettavisens henvendelser. I dommen går det frem at han valgte å ta betenkningstid. Asker og Bærum tingrett oppgir at han møtte i retten uten forsvarer.

Politiadvokat Anne Line Grøstad i Asker og Bærum politidistrikt forteller at hun ikke har fått dommen og derfor ikke har noen kommentar på nåværende tidspunkt

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere