NA24.no

Peter G. dropper skipskjøp

Foto: General Maritime Corporation
Peter Georgiopoulos tørrlastrederi Genco tar tapet på å ikke gjennomføre et kjøp av seks bulkskip.

Elendigheten i builkskipsmarkedet og det meget utfordrende kredittmarkedet har fått den greskamerikanske rederkjendisen Peter G. til å droppe et planlagt kjøp av seks bulkskip. I stedet tar hans bulkrederi Genco Shipping & Trading Ltd. tapet av 53 millioner dollar som allerede var innbetalt til selger og dropper hele kjøpet.

NA24 - din næringslivsavis

Genco skulle etter avtalen ha betalt 530 millioner dollar for de seks bulkskipene og bebgrunner avgjørelsen om kansellere kjøpet med et ønske om å styrke likviditeten i en periode med vanskelige markedsforhold.

Rederiet har finansiert kanselleringsavgiften som utgjorde 10 prosent av kjøpesummen over egen kontantstrøm. Rederiet har i dag 1,1 milliard dollar i rentebærende gjeld.

Det var i juni Genco inngikk avtalen om å kjøpe de seks skipene, men siden da har bulkskipsmarkedet vært raskt fallende, og er nå på historisk svake nivåer. Mens bulkindeksen Baltic Dry i mai nådde toppen på over 11.000 poeng, ligger den nå under 900 i London.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere