Peter G. overgikk forventingene

Foto: General Maritime Corporation

Rederiene til rederkjendisen Peter Georgiopoulos levert varene.

Både tankrederiet General Maritime og bulkrederiet Genco Shipping la frem resultater som var bedre enn fryktet for første kvartal etter børs i USA onsdag. Det er den greskamerikanske rederen Peter Georgiopoulos som er hovedaksjonær og styreleder for begge rederier.Dekket langt
Peter G’s Genmar seilte inn 82,9 millioner dollar i netto frakteinntekter i første kvartal etter å ha økt flåten av tankskip med 11 til 31 skip i forhold til samme periode i 2008. Dette ga et nettooverskudd på 18,9 millioner dollar, eller 34 cent per aksje.

Analytikerne hadde ifølge estimater innhentet av Thomson Reuters ventet 31 cent per aksje. Den gjennomsnittlige timecharterraten til flåten falt med 12 prosent til 30.724 dollar per dag sammenlignet med de tre første månedene i fjor. Rederiet har sikret 74 prosent av flåten på lange kontrakter som bidrar til å holde oppe inntjening tross et elendig tankmarked.

Genmar-aksjen steg 4 prosent i etterbørshandel i USA sent onsdag på tallene. Flåten består av to VLCC’er, 11 suezmax’er, 12 aframax’er, to panamx’er og fire produkttankere.

Ikke krisetall
Heller ikke bulkrederiet Genco Shipping ser ut til å være tungt rammet av finanskrisen, slik en rekke andre rederier har blitt. Rederiets flåte på 32 bulkskip seilte i snitt inn 33.203 dollar per dag i første kvartal, et fall på kun 7,5 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Flåten seilte totalt inn 96,7 millioner i netto frakteinntekter i første kvartal, mens markedet hadde ventet 93,9 millioner dollar. Dette ga et nettoresultat på 41,2 millioner dollar, ned fra 74 millioner i samme periode i fjor.

Per aksje ble resultatet på 1,32 dollar per aksje, mens analytikerne ventet 1,26 dollar per aksje.

Når det gjelder utsiktene for 2009, så har Genco dekket opp 60 prosent av tilgjengelige skipsdager ut året. Flåten består av seks capesize’er, åtte panamax’er, fire supramax’er, seks handymax’er og åtte handysize-skip.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.