*Nettavisen* Økonomi.

Peter G slutter langt

Foto: General Maritime Corporation

Peter Georgiopoulos sikrer seg kontrakter.

Tankrederiet General Maritime med Peter Georgiopoulos fortsetter å sikre seg kontraktsdekning før den vanskelige perioden til 2010.

NA24 - din næringslivsavis

Det er klart etter at General Maritime nå har fått på plass lange kontrakter for ytterligere tre av sine suezmax råoljetankskip. General Maritime er dermed oppe i en kontraktsdekning på hele 68 prosent for sin kombinerte flåte av aframax og suezmax-tankskip.

Det er den russiske oljegiganten Lukoil som har leid inn de tre suezmax'ene til Peter G. & co. Skipene er leid inn for en periode på 3 år fra mars i år, og er dermed sikret inntjening i perioden frem til 2010 som av en rekke shippinganalytikere er spådd å kunne bli vanskelig.

Allerede er ratene klart ned fra de siste årenes tankfest. Det er de store leveranser av ny tonnasje frem til utfasing av de gamle tankskipene med enkle skrog i 2010, som gjør at det forventes en svak periode i tankmarkedet de kommende årene.

De tre Genmar-skipene får en timecharterrate på 38.000 dollar per dag i perioden. Skipene som inngår i kontrakten er bygget i perioden 2002 til 2007. Genmar har med avtalen sikret kontrakter for 410 millioner dollar inn i 2009.

Genmar har fra før sikret fem av sine suezmax'er og tre aframax’er kontrakter som løper frem til slutten av 2009, og videre to aframax'er med kontrakter frem til august og november i år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.