NA24.no

Petrobras-direktør dømt til fem år for korrupsjon

DØMT: Tidligere Petrobras-direktør Nestor Cervero må belage seg på flere år i fengsel.
DØMT: Tidligere Petrobras-direktør Nestor Cervero må belage seg på flere år i fengsel. Foto: Evaristo Sa, AFP
Sist oppdatert:
Rio de Janeiro (NTB-AFP): En tidligere direktør i det brasilianske oljeselskapet Petrobras ble tirsdag dømt til fem års fengsel for sin rolle i korrupsjonsskandalen i selskapet.

Nestor Cervero, tidligere direktør i selskapets internasjonale avdeling, ble funnet skyldig i hvitvasking av penger etter at dommer Sergio Moro kom fram til at det var nok bevis til å dømme ham.

Moro fant at Cervero hadde kjøpt en luksusleilighet til en verdi av 2,5 millioner dollar i Rio de Janeiro med penger han hadde skaffet seg ved bestikkelser i forbindelse med kontrakter, kanalisert gjennom et stråselskap.

Tidligere Petrobras-direktør Paulo Roberto Costa ble i forrige måned dømt til sju og et halvt års fengsel for hvitvasking av penger.

En lang rekke politikere og toppdirektører i konstruksjonsindustrien er implisert i skandalen som har kostet selskapet rundt 2 milliarder dollar. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere