*Nettavisen* Økonomi.

Petrobras leier fra Siem og Havila

Havila Mars, supply, oljeservice, offshore Foto: Even Landre (NA24)

Supplyrederiene Siem Offshore og Havila Shipping signerer med Petrobras.

30.11.09 11:46

Supplyrederiet Haliva Shipping har inngått sin andre kontrakt med det brasilianske statsoljeselskapet Petrobras i løpet av november. Samtidig har konkurrenten Siem Offshore fått nok en ny kontrakt med samme selskap.

Oljeselskapet vil leie Havilas plattformforsyningsskip (PSV) Havila Faith for en fast periode på tre år. Oppdraget har oppstart i løpet av første kvartal 2010. Mandag har Petrorbas også inngått en kontrakt på innleie av en større PSV fra Siem Offshore for en lignende periode.

Havila opplyser at verdien på kontrakten er 165 millioner kroner, noe som tilsvarer en dagrate på omkring 150.000 kroner, eller 16.100 britisk pund per dag. Verdien på Siem Offshores kontrakten er satt til 32,8 millioner dollar, som tilsvarer en dagrate på omkring 18.250 pund per dag.

Havila Faith er en PSV basert på et Vik-Sandvik 483-deign som ble levert fra verftet i juli 1998. Siem Offshore har ikke navngitt noe fartøy til den nye kontrakten, men opplyser at det er tilknyttet tre opsjoner av ett år hver til kontrakten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.