NA24.no

Petrobras-milliarder til Golar

Rederiet Golar LNG fikk begge langkontraktene med det brasilianske statsoljeselskapet.

Det har vært ventet at Golar LNG kunne stikke av med en eller begge de lange kontraktene på så kalte FSRU-skip til det brasilianske statsoljeselskapet Petrobras.

NA24 - din næringslivsavis

Allerede før helgen ble det kjent at Golar var best posisjonert, og nå har kontraktene blitt tildelt, og det tidligere enn ventet.

I forhold til konkurrentene har Golar ledet feltet siden rederiet allerede har booket plass og utstyr til ombyggingen av LNG-skipet Golar Spirit til FSRU. Til sammenligning med konvensjonelle LNG-skip vil FSRU'en kunne fungere som en flytende terminal for lagring og regassifisering av flytende naturgass (LNG) og ta imot LNG fra andre LNG-skip før gassen pumpes videre til land.

I tillegg til Golar Spirit, vil Golar på bakgrunn av kontrakten også bygge om det eldre LNG-skipet Golar Winter til FSRU. Skipene skal være klare til Petrobras-tjeneste henholdsvis andre kvartal 2008 og andre kvartal 2009.

Den faste perioden for skipene er på ti år hver, noe som gir en samlet kontraktsverdi på heftige 860 millioner dollar, eller 5,16 milliarder kroner med en dollarkurs på 6 kroner. Dette er den klart største kontrakten til Golar LNG siden skipsreder John Fredriksen kjøpte opp Osprey Maritime og dermed den gamle LNG-flåten til Gotaas-Larsen.

I tillegg til den faste perioden vil Petrobras ha opsjon på å forlenge kontraktene med ytterligere fem år.

Dette er også et viktig skritt for Golar LNG i retning av å delta i flere ledd av LNG-kjeden. Som et ledd i denne strategien bestilte Golar LNG ombygging av Golar Spirit på spekulativ basis til en FSRU. Skipet går til Keppel-verftet i Singapore i fjerde kvartal for å påbegynne ombyggingen.

- Seieren i begge anbud mot sterk konkurranse er en stor bragd og en klar tillitserklæring til Golars tilnærming til dette nye virksomhetsområdet, sier konsernsjef Gary Smith i Golar LNG i en kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere