NA24.no

PetroMENA på plan

Riggselskapet PetroMENA forventer nybyggene på budsjett og plan.

Oppdateringen i forbindelse med riggselskapet PetroMENAs pågående nybygsprogram fortsetter å være positive. Selskapet har tre halvtnedsenkbare dypvannsborerigger i ordre ved Jurong-verftet.

NA24 - din næringslivsavis

Ifølge første kvartalsrapporten lagt frem onsdag så går arbeidene i henhold til plan og budsjett. PetroMENA skriver også at verftet nå har levert den første av seks rigger som er basert på samme design som PetroMENAS, og det også på budsjett og tidsplan.

Har inntekter
De tre riggene under bygging gir naturlig nok ikke inntekter for PetroMENA, men kjøpet av andre generasjonsriggen SS Petrolia fra morselskapet Petroliaa Drilling ASA i desember i fjor gir PetroMENA de første driftsinntektene.

Riggen gikk på ny kontrakt 3. februar og har generert driftsinntekter på 14 millioner dollar for selskapet i perioden. Det ga et driftsresultat på 1 million dollar.

Dollarsmell
PetroMENA la i første kvartal om til dollardenominert regnskap og dette ga en kraftig urealisert valutasmell i perioden.

Nettofinansposter viste minus 32,1 millioner dollar, hvorav 23,8 millioner dollar skyldes valutajusteringer på selskapets kronebaserte lånefinansiering. Det ga et resultat før skatt på minus 31,2 millioner dollar for første kvartal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere