*Nettavisen* Økonomi.

Petter Jansens eiendomssmell

Samlet underskudd på 3.862.700.000 kroner - nå forlater han stillingen.

25.05.09 16:51

Petter Jansen, konsernsjef i Norwegian Property, meldte mandag at han har levert sin oppsigelse til selskapet etter å ha ledet det i tre år.

NA24 - din næringslivsavis

- Selskapet er nå på vei inn i en ny fase, og jeg finner det naturlig å levere stafettpinnen til en ny leder som kan utvikle selskapet videre, uttalte Petter Jansen i pressemeldingen som gikk ut mandag.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Les mer: Jansen kaster inn håndkleet

Til NA24 utdypet Jansen hvordan han har opplevd det siste året.

- Store utfordringer
- Det var store utfordringer seks måneder i fjor, fra juni måned til like før jul. Da var det en del uro med aksjonærer som hadde kort horisont og som var giret, som måtte ut. Det skulle jeg gjerne vært foruten. Siden desember i fjor med Tormod Hermansen som ny styreformann har det vært gode arbeidsforhold, sier Jansen - som tillegger at de aldri har hatt bedre kontantstrøm i selskapet enn nå.

Det var flere utenlandske aksjonærer som i fjor ville ha Jansen sparket ut av kontorene, men han overlevde. I fjor vinter ble det også en omrokering i styret da Widar Salbuvik ble sparket som styreformann og erstattet med Tormod Hermansen.

Les mer: Krever Jansens avgang

Grunnen til dette er å finne i regnskapet den tiden Jansen har ledet selskapet.

Enorme underskudd
I løpet av de tre årene han har ledet Norwegian Property har selskapet hatt et samlet underskudd på knappe 3,9 milliarder kroner før skatt.

I det drøye halvåret selskapet eksisterte i 2006 endte det med et overskudd på 539,5 millioner kroner. I 2007 økte dette kraftig, og overskuddet endte på 1,65 milliarder. Men så kom smellen. I 2008 endte minuset på 5,1 milliarder kroner, og etter årets tre første måneder var underskuddet 934 millioner.

Selskapet stiger med 2,7 prosent til 7,8 kroner på Oslo Børs, noe som tilsvarer en markedsverdi på vel 1,5 milliarder kroner.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.