Petter Stordalen har overført familieformuen på 25,1 milliarder kroner til barna Emilie (25), Henrik (23) og Jakob A. Stordalen (20), skriver VG.

- Hvis jeg hadde ventet med å gjøre dette til jeg eksempelvis ble 75 år, så ville barna vært på min alder da de fikk ansvaret. Da får du ikke med det ungdommelige løftet og pågangsviljen som en i 20-årene har. Derfor slipper jeg dem til nå, sier Petter Anker Stordalen til VG.

Stordalen senior beholder kontrollen, men overdrar eierskapet i Strawberry Holding AS, som blant annet inkluderer hotellselskapet Nordic Choice Hotels, til barna.

Overføringen innebærer i praksis ingen endringer utover eierskapet innad i familien. Petter A. Stordalen vil fortsette å kontrollere selskapet så lenge han lever. Men muligheten for at konsernet selges, deles opp eller børsnoteres blir stanset. Dette gjøres for å sikre kontinuitet, langsiktighet og skape trygghet for de ansatte, ifølge Stordalen.

- Jeg har ingen planer om å pensjonere meg, men det er en forsikring om at barna vil overta ansvaret for konsernet, hvis jeg skulle bli utsatt for en flyulykke eller på annen måte ikke lenger er her. Slik sikrer vi langsiktighet og kontinuitet, ved å hindre muligheten for å selge, splitte opp eller børsnotere konsernet, sier Stordalen.