Gå til sidens hovedinnhold

Petter Stordalen: - Så mye betalte jeg i skatt

- I denne debatten blandes skitt og kanel, sier hotellkongen - som vil rydde opp i skatte-jungelen.

Hotellkongen Petter Stordalen er god for 16 milliarder kroner, noe som gjør ham til Norges niende rikeste mann, ifølge E24.

Nettavisen har sjekket hvor mye Petter Stordalen betaler i skatt:

«I 2014, et år da han oppga null i inntekt og null i formue, bidro milliardæren med 120.000 kroner i skatt, viser tall fra Bisnode. (...) Året etter betalte Stordalen 1,2 millioner kroner i skatt, da med en inntekt på null kroner og en formue på 130 millioner kroner.»

- Her blandes skitt og kanel

Stordalen sier til Nettavisen at her blandes skitt og kanel:

- Jeg er en av dem som er glad i norsk offentlighet og liker spenstige ordskifter. I Norge er det generelt meget god debattkultur. Samtidig må debatter alltid baseres på fakta, og her blandes skitt og kanel.

- Aldri et alternativ for Nordic Choice

- Sitatene som brukes som utgangspunkt i saken, ble gitt i et større intervju i danske Berlingske Tidende. Her snakket jeg om selskaper som velger å flagge ut til skatteparadiser. I intervjuet sier jeg at det aldri vil bli et alternativ for Nordic Choice å flagge ut, og at jeg med glede betaler den skatt det koster for å drive i verdens beste velferdssamfunn.

- 16 millioner i formuesskatt

Stordalen forklarer videre hvordan hans skatteregnskap ser ut:

- I 2016 betalte jeg via mine selskaper cirka 40 millioner i skatt og i 2017 øker det til cirka 77,5 mill. I 2017 er formueskatten beregnet til 16 millioner, sier Stordalen.

Han slår ned på skattesnyltere:

- Det er åpenbart at alle må bidra for å opprettholde velferden i Norge. Nettopp derfor er skatteparadiser og utenlandske selskaper som driver i Norge uten å betale skatt, en uting.

- Selskapets verdi ikke det samme som skattbar inntekt

Stordalen mener politikere må vite hva de snakker om, før de uttaler seg:

- Skattepolitikken er det opp til politikerne å avgjøre. Skal en uttale seg om skatt, er det også viktig å forstå at et selskaps verdi ikke er det samme som en skattbar inntekt eller penger i banken.

- Jeg kan uansett betrygge Nettavisens lesere om at jeg vil betale den skatt som til enhver tid gjelder, både for meg privat og mine selskaper, avslutter Stordalen.

Har du sett denne videoen?

Kommentarer til denne saken