NA24.no

PGS- og Telenor-rally

Sist oppdatert:
Knalltall fra Telenor og PGS sender Oslo Børs rett opp. De oljerelaterte aksjene bryr seg ikke om den fallende oljeprisen.

Oljeprisen tynget tidligere på dagen oljetungvekterne på Oslo Børs, men Statoil og Norsk Hydro har løftet seg noe fra dagens bunnivåer. Hovedindeksen er like etter lunsjtider opp 1,29 prosent til 421,54 poeng.

Ved lunsjtider er Statoil fortsatt ned 0,48 prosent til 207,50 kroner, mens Norsk Hydro faller 0,36 prosent 975,50 kroner. DNO handles uforandret på 63,75 prosent.

Oljeprisen er tilnærmet uforandret i forhold til hva den var morgentimene torsdag. Prisen på nordsjøolje med levering juni handles for rundt 72,37 dollar fatet like etter lunsj.

Solide Telenor
Investorene på Oslo Børs kaster seg over Telenor- og Petroleum Geo Service-aksjene etter at begge selskapene kan vise til et knallgodt første kvartal.

I løpet av første kvartal økte Telenor driftsinntektene med 43 prosent sammenlignet med samme periode for ett år siden og doblet nesten driftsresultatet i samme periode. Markedet hadde høye forventninger til hva Telenor kom til å legge frem, men ble knust av tallene fra Telenor.

Telenor har i løpet av første kvartal passert 90 millioner mobilkunder og venter at de runder 100 millioner mobilabonnenter innen utgangen av 2006.

Telenor guider også en økning i rapporterte inntekter på rundt 30 prosent i 2006, og at EBITDA-marginen før andre inntekter og kostnader vil være over 34 prosent.

Kursvinner etter tall
Knalltall var også gjennomgangstonen da Petroleum Geo Service la frem sitt resultat for første kvartal. Analytikerne ventet sterke tall, men selskapet overgikk de høye forventningene.

Driftsresultatet ble mer enn tredoblet sammenlignet med samme kvartal 2005, og selskapet er også svært positive til markedsutsiktene.

FPSO-delen skal skilles ut i Petrojarl som skal søkes notert på Oslo Børs i 30. juni 2006.

Petroleum Geo Service troner øverst blant vinnerne denne dagen med en oppgang på utrolige 17 prosent til 434 kroner.

Den store interessen rundt Petroleum Geo Service smitter også over på de andre oljeserviceaksjene på Oslo Børs.

Seabird Exploration stiger 9,76 prosent og det er meglerhuset ABG Sundal Collier som er den største kjøperen med rundt 67 prosent av nettokjøpene. Kaupthing er den største nettoselgeren med rundt 82,4 prosent.

Telenor stiger 9,03 prosent.

Flyr høyt
Flyselskapet Norwegian stiger 6,88 prosent etter at SAS la frem skuffende tall for første kvartal. ABG Sundal Collier er den største nettokjøperen med rundt 71,5 prosent.

Synnøve Finden stiger 6,03 prosent. Orion Securities skriver i sin morgenrapport at de har tatt inn Synnøve Finden i sin modellportefølje.

- Slutt på dyr leieproduksjon vil gi sterkt forbedrede resultater fra og med dette kvartalet. Etter mange år i retten venter vi betydelig lavere melkepriser fra 1. januar 2007. Utsiktene er dermed lyse, men dette er ikke reflektert i aksjekursen til Synnøve Finden, begrunner meglerhuset i morgenrapporten.

Pan tar kontroll
Pan Fish har kjøpt seg opp til 67,05 prosent i konkurrenten Fjord Seafood og sier at de har planer om å legge inn et pliktig frivillig tilbud på alle aksjene.

John Fredriksen og Pan Fish har tidligere betalt 8,38 kroner pr aksje i Fjord Seafood. Pan Fish stiger 2,4 prosent etter at de har sikret seg kontroll i Fjord Seafood. Fjord er opp 1,43 prosent til 8,50 kroner.

Norske Skog la i går frem bedre tall enn hva mange i markedet hadde fryktet og stiger 2,67 prosent torsdag.

Meglerhuset Citigroup har oppjustert anbefalingen i Norske Skog til Hold fra Selg, men beholder kursmålet på 90 kroner pr. aksje, melder Dow Jones Newswire. Aksjen har falt rundt 20 prosent de siste to månedene og nærmer seg derfor kursmålet.

Taperne
Øverst blant taperne finner vi Storebrand som er ned 5,25 kroner tilsvarende 7,05 prosent. Aksjen går ex. utbytte på 4 kroner fra og med i dag.

Biotec Pharmacon faller 5 prosent på lav omsetning.

Det kanadiske oljeselskapet Petrobank Energy and Resources er ned 4,12 prosent også det på lav interesse for aksjen.

SAS faller 2,74 prosent etter at de la frem et nytt milliard underskudd torsdag morgen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere