NA24.no

PGS ber om juling

Seismikkselskapet har sendt ut nok et resultatvarsel for fjerde kvartal. Markedet er ikke nådig.

Petroleum Geo-Service har sendt ut et resultatvarsel, det får markedet til å sende aksjen rett ned 9,5 prosent til 119 kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Mangel på mannskap i Libya gjør at den landbaserte virksomheten ikke møter resultatmålene i fjerde kvartal. På toppen av dette sliter selskapet med betydelig økte driftskostnader på den marine virksomheten. Verftsoppholdene er blitt lengre og det øker kostnadene betraktelig.

Utover dette utvikler virksomhetene omtrent som forventet.

PGS venter nå at det justerte driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) kommer til å havne på 165 millioner dollar i fjerde kvartal.

Dette er ikke første gang selskapet melder om problemer i fjerde kvartal. Tidligere har de meldt at driftsmarginen for året vil havne på under 50 prosent og medfører en midlertidig dykk i omsetningen fra marine kontrakter til 155 millioner dollar i fjerde kvartal. Dette er på linje med tredje kvartal justert for kapasitetsforandringer.

Inntektene fra multiklient blir det sterkeste noensinne for et enkeltstående kvartal.

Selskapet har tidligere meldt at de finansielle innvirkningene knyttet til datterselskapet MTEM vil være på linje med tredje kvartal. Det medfører et negativt bidrag på justert EBITDA på 6 millioner dollar i fjerde kvartal.

PGS opplyser at selskapets utsikter for 2008 forblir uendret til tross for problemene i fjerde kvartal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere