NA24.no

PGS dropper nybygg

Sist oppdatert:
Kansellerer nybyggingskontrakt ved spansk verft.

Petroleum Geo-Services opplyser at datterselskapet Arrow Seismic Invest III nå har bestemt seg for å kansellere nybyggingsavtalen på et av skipene ved det spanske verftet Factorias Vulcano.

NA24 - din næringslivsavis

Det spanske verftet har fått beskjed om termineringen av kontrakten som har fått nummeret 533. I tillegg krever PGS å få refundert 39 millioner euro med tillegg av renter på 32 millioner euro i henhold til bankgarantier stilt i skipsbyggingskontrakten.

PGS vil være eksponert mot nedskrivninger på 50 til 60 millioner dollar knyttet til dette skipet. Det er i tråd med hva selskapet har meldt om tidligere.

Dette er ikke første gang at de kansellerer en nybyggingsavtale. Tidligere har datterselskapet Arrow Seismic Invest II terminert kontrakt på å få bygget et skip med skrognummer 532. Denne kanselleringen har verftet Factorias Vulcano bestridt og de har tatt ut en stevning for å få omgjort kanselleringen. Verftet krever erstatning for ikke gyldig kansellering.

- PGS tror sterkt på at termineringene er rettmessige, og vil forfølge sine krav for å få refundert innbetalte beløp, heter det i en børsmelding.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere