NA24.no

PGS satser igjen på oljeleting

Petroleum Geo-services ser igjen muligheter i å utvikle et mindre oljeselskap og kjøper seg inn i britiske Genesis Petroleum Plc.

PGS hadde suksess med oljeselskapssatsningen Pertra på norsk sokkel, og nå ønsker de å gjøre noe av det samme på britisk sokkel. PGS melder tirsdag at de har kjøpt 24,36 prosent av aksjene i det lille britiske oljeselskapet Genesis Petroleum Plc.

NA24 - din næringslivsavis

Det har blitt gjort gjennom en emisjon i Genesis, hvor PGS har plukket opp 25 millioner aksjer til 20 pence per aksje. PGS har dermed brukt rett under 60 millioner kroner på å skaffe seg eierandelen.

Som med Petra er begrunnelsen at selskapet ønsker å utnytte egne ressurser, denne gangen i form av selskapets enorme seismikkbibliotek. Det er også en utvidelse av det allerede pågående samarbeidet med Genesis.

PGS og Genesis etablerte i fjor et felleseid selskap, Genesis Petroleum Europe, som nylig ble tildelt en lisens på britisk sokkel og som har blitt forhåndsgodkjent som lisenseier på norsk sokkel.

- Den direkte investeringen på fem millioner britiske pund i morselskapet Genesis Petroleum Plc er en del av PGS strategi for mer aktiv forvaltning selskapets investeringsavtaler for å ytterligere profittere på verdens største seismikkbibliotek, skriver PGS i en melding.

Genesis er notert på AIM-listen i London.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere