NA24.no

PGS selger med tap

Selger et høykapasitetsskip med tap på 315 millioner kroner.

Petrleum Geo-Serivce tar et tap på fartøyet «Geo Atlantic». Seismikkselskapet selger skipet til GC Rieber Shipping for 58 millioner dollar.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Salget er et ledd av strategien selskapet har tegnet opp der eiendeler for 200 millioner dollar skal selges.
PGS opplyser at de regner med å ta et regnskapsmessig tap på mellom 45 og 50 millioner dollar i forbindelse med salget. Formålet er likevel å redusere gjelden og styrke balansen.

Rieber Shipping vil delfinansiere kjøpet gjennom å ta opp et pantelån på 44 millioner dollar fra DVB Bank. Kjøpet inkluderer et nåværende certeparti med Fugro.

«Geo Atlantic» ble bygget i 2000 og GC Rieber Shipping skipet frem til 2005. Da ble skipet solgt til Arrow Seismic som senere ble kjøpt opp av PGS. Certepartiet med Fugro går frem til oktober 2013 og er ventet å gi et bidrag til driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) på rundt 8,5 millioner dollar per år. Fugro har opsjoner på å forlenge avtalen frem til oktober 2017.

- Gjenanskaffelsen av skipet er i tråd med selskapets uttrykte strategi om å utnytte attraktive investeringsmuligheter som oppstår som følge av dagens markedssituasjon. Selskapet vil videreføre denne strategien, heter det i en børsmelding fra Rieber Shipping.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere