NA24.no

PGS varsler skuffelse

Klarer ikke innfri det de lover.

Seismikkselskapet Petroleum Geo-Services varlser at de ikke klarer å nå de resultatene de guidet i forbindelse med fremleggelsen av tredjekvartalsresultatet. Omsetningen kommer til å bli lavere, det samme vil også marginene innen marinekontraktsegmentet.

NA24 - din næringslivsavis

Lengre opphold på verftene enn planlagt og steaming av to Ramform-fartøy har sammen med forsinkelser i å skaffe en driftstillatelse for et annet Ramform-fartøy medført lavere produksjonstid. Etter relokalisasjonen av Ramform Explorer fra Nordsjøen til India i løpet av november for å starte opp en multisesong innsamlingskontrakt, har Petroleum Geo-Service opplevd forsinkelser på rundt 20 dager ubetalt beredskap i desember.

Lavere utnyttelse
Ramform Challenger og Ramform Valiant har gjennomført verftsopphold og tiårig klassifisering i fjerde kvartal. Totalt har antall verftdager økt over PGS sine tidligere estimater.

Dermed ser de utnyttelsen innen marine 3D streameraktiviteten til å ligge på rundt 46 prosent for kontraktsseismikk, 23 prosent for multiklient seismikk, 12 prosent på steaming, 17 prosent på verft og 2 prosent i beredskap. Totalt utgjør dermed steaming, verft og beredskap rundt 31 prosent av tiden i fjerde kvartal, mens PGS tidligere har guidet mellom 22 til 25 prosent.

Seismikkselskapet ser en driftsmargin for hele 2007 på marginalt under 50 prosent.

Steaming som er sesongmessig høy i fjerde kvartal er i storgrad inkludert i kontraktprisingen, men inntektene er spredt over hele den aktive innsamlingsperioden som gjør de blir bokført etter perioden er avsluttet. Relokalisasjonen som ble gjort i fjerde kvartal er ventet å utnytte utnyttelsen og antallet planlagte produksjonsdager i første delen av 2008.

Positive toner etter salg
PGS melder også at de i forbindelse med salget av Ramform Victory kan få ytterligere oppdrag fra METI. Blant annet innebærer det maritim drift av fartøyet. Hvis partene blir enige om omfanget vil det gi store fordeler for begge. Overlevering er ventet å skje i januar 2008 og dermed blir gevinsten fra salget bokført i første kvartal neste år og ikke i fjerde kvartal i år.

PGS venter likevel å få halvparten av forhåndsbetalingen før året er omme, og regner med at den blir skattefri

Selskapet er likevel optimistiske for neste år. Så langt har de fått flere kontrakter hvor vilkårene ligger godt over nivåene for 2007. Ordrereserven ligger nå på rundt 950 millioner dollar noe som er det høyeste nivået noensinne.

Følg PGS-aksjen her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere