NA24.no

Philip Morris tar sikte på å stanse salget av konvensjonelle sigaretter


Marlboro-produsenten Philip Morris er verdens nest største sigarettprodusent etter den statlige China National Tobacco Corporation.
Marlboro-produsenten Philip Morris er verdens nest største sigarettprodusent etter den statlige China National Tobacco Corporation. Foto: Fabrice Coffrini (AFP)
Sist oppdatert:
Vil erstatte vanlige sigaretter med ny sigarett der tobakken varmes opp i stedet for å brennes.

Tobakkskonsernet Philip Morris tar sikte på å stanse salget av konvensjonelle sigaretter og erstatte dem med et mindre skadelig produkt, sier konsernets leder.

Les også: Snusprodusent: – 500.000 nordmenn får ikke vite hva de kjøper

Uttalelsen fra Andre Calantzopoulos falt under lanseringen av den «røykløse» iQQS-sigaretten i Storbritannia onsdag. I den nye sigaretten varmes tobakken opp i stedet for at den brennes, og tobakkskonsernet hevder at dette gir samme mengde nikotin, men 90 prosent mindre giftstoffer enn i vanlig sigarettrøyk.

Produktet er allerede lansert i Japan, Italia og Sveits.

– Jeg tror det kommer en tid der vi har nok overgang til dette alternative produktet og nok bevissthet til å se for oss, sammen med regjeringene, en utfasingsperiode for sigaretter, sier Calantzopoulos.

Les også: Seks av ti røykere vurderer å slutte

– Jeg håper det blir snart, føyer han til.

Tobakksmotstanderne i den britiske organisasjonen Action on Smoking and Health (AHS), sier iQQS-sigaretten bør reguleres som annen tobakk fram til det kan legges fram uavhengige bevis for at den er mindre skadelig enn vanlig røyk.

– Vi trenger uavhengige bevis for å støtte enhver påstand fra tobakksindustrien, sier AHS-sjef Deborah Arnott.

Marlboro-produsenten Philip Morris er verdens nest største sigarettprodusent etter den statlige China National Tobacco Corporation. (©NTB)

Les også: Lege: - Symptomer, årsaker og hvordan unngå prostatakreft

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere