*Nettavisen* Økonomi.

Photocure-presentasjon fikk fart på aksjekursen til spekulantfavoritten

OPTIMISTISK PRESENTASJON: Photocure-direktør Daniel Schneider fikk fart på aksjekursen etter en presentasjon hos DNB.

Verdien på aksjene i Photocure har økt med 300 millioner kroner etter at sjefen presenterte kreftmedisin-selskapet.

23.01.19 16:17

Photocure er en yndling blant småinvestorer og dagtradere. Selskapet prøver å få gjennomslag for sin behandling av blærekreft i USA, og hvis de lykkes kan verdien bli skyhøy.

Etter at Photocure-sjef Daniel Schneider presenterte selskapet på DNBs health care-konferanse i midten av desember, har aksjekursen gått fra 30 kroner til 44 kroner.

På konferansen sa Schneider at han ikke så noen grunn at ikke Photocure kunne få samme markedsandel i USA, som de har i Danmark. Siden da har børsverdien økt fra 650 til 950 millioner kroner.

Klikk på bildet for å forstørre.

BERG OG DALBANE: Aksjekursen til Photocure (orange strek) svinger mye mer enn resten av børsen (grønn strek).

For småspekulantene er Photocure interessant fordi verdien avhenger av hva man tror om fremtiden. Selskapets medisin for blærekreft er nå standard behandlingsmetode også i USA, men foreløpig har den størst gjennomslag i Norge og Danmark, med 60-70 prosents markedsandel.

Analytikere som har regnet på aksjekursen, sier at den kan gå over 500 kroner hvis man oppnår 20 prosents markedsandel i USA. Dit er det langt frem, men den optimistiske presentasjonen tente interessen på nytt.

Her kan du se presentasjonen:

Norsk shippinginvestor

Største aksjonær i Photocure er High Seas AS, som eies av skipsreder Herbjørn Hansson og sønnen Alexander Hansson, som er en investor bosatt i Monaco.

Klikk på bildet for å forstørre.

LANG SIKT: Monaco-investor Alexander Hansson er største aksjonær i Photocure, og kan glede seg over en verdistigning på aksjene sine på 30 millioner siden 1. desember. Foto: nettavisen

Deres aksjer har blitt rundt 30 millioner kroner mer verdt siden 1. desember, men Alexander Hansson er ikke så veldig opptatt av kurssvingninger på kort sikt.

- Photocure har blitt en populær aksje blant småtradere, men om kursen står i 30, 40 eller 60 kroner er ikke så veldig viktig. Vi har vært aksjonærer i flere år fordi vi har tro på at selskapet kan få et stort gjennomslag, sier han til Nettavisen.

Hansson-familien har hatt nær tilknytning til Photocure. Det var Alexander Hanssons onkel, forskeren Vidar Hansson, som var styreformann i selskapet frem til 2005.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag