NA24.no

Pilene peker opp i USA

Wall Street ligger an til en god start.

Milliardoppkjøp og muligheter for frisk kapital for en boliglånsbank med store tap sørger for gryende optimisme i New York.

NA24 - din næringslivsavis

Kontraktshandelen i New York peker mot en positiv start på Wall Street. S&P 500-future 0,77 prosent, mens Nasdaq-futuren er opp 0,70 prosent. Dow Jones Indicative stiger 0,16 prosent

Den tapsrammede sparebanken Washington Mutual kan få 5 milliarder dollar i tilskudd. Ifølge The Wall Street Journal er oppkjøpsfondet TPG klar til å gi denne form for kapitalinnsprøytning. Washington Mutual har i likhet med mange av de andre amerikanske finansinstitusjonene måttet ta store tap relatert til investeringer i subprime-boliglån.

Finanskrisen har medført at de store oppkjøpene i milliardklassen har bremset opp, men ikke alle er like lettskremt. Det sveitsiske selskapet Novartis kjøper 25 prosent av forventningene gjennom å betale 11 milliarder dollar eller rundt 56 milliarder kroner. Det er Nestlé som nå selger unna deler av forventningene, dette er i tråd med hva selskapet har meldt om tidligere.

I tillegg er det inngått en avtale der Novartis har rett til å kjøpe de resterende 52 prosentene Nestlé eier i forventningene for 28 milliarder dollar. forventningene er en produsent som har spesialisert seg på helseprodukter til øyne.

Tidligere har Novartis også vært involvert i store oppkjøp. I 2005 kjøpte de Hexal og Eon Labs for 13 milliarder dollar, mens de slukte vaksineprodusenten Chiron ved å bla opp 5,7 milliarder dollar i 2006.

Resultatsesongen sparkes i gang med den amerikanske aluminiumsprodusenten Alcoa. Det er knyttet stor spenning til den forestående resultatsesongen. Det både analytikere og markedet generelt jakter på er tegn som kan avsløre om uroen i finansmarkedene har smittet over på selskapenes inntjening. Selskaper innen finansnæringen og som har spesialisert seg på produkter som retter seg mot boligmarkedet er ventet å legge frem elendige tall.

Totalt viser en undersøkelse gjennomført av Thomson Financial at forventningene blant analytikerne tilsier at en resultatnedgang på 12 prosent. Verst er forventningene til finanssektoren som er ventet å legge frem resultater som er 60 prosent dårligere enn ved tilsvarende periode året før. Energisektoren er ventet å legge frem en vekst på 28 prosent, mye hjulpet av rekordsterk oljepris. Råvareselskaper og andre produsenter av metaller er også ventet å vise en vekst i resultatene.

Alcoa presenterer sine tall etter at handelen på Wall Street er stengt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere