Pille-lege overførte syv millioner til Sveits

Foto: Kjetil Mæland (Nettavisen)

Legen som skal ha solgt pilleresepter til narkoman, har ført millioner av kroner ut av landet.

05.09.10 16:31

Tidligere i dag fortalte Nettavisen om legen, som var blant de mest populære i Oslo, som solgte resepter på narkotiske stoffer til sine klienter.

Les: Topplege solgte narkoresepter

Men i tillegg til tiltalen om salg av resepter, er mannen også tiltalt for trygdesvindel og banksvindel for millioner.

Politiet mener at mannen har overført syv millioner svarte kroner til bankkonti i Sveits og De forente arabiske emirater. Pengene skal mannen ha fått for straffbare handlinger.

Legen har i dag mistet sin praksis.

Nekter skyld
Hans advokat, Morten Furuholmen, sier til Nettavisen at legen nekter straffskyld for de aller fleste påstander, og at han har gitt en troverdig forklaring rundt omstendighetene som svindeltiltalen omfatter.

- Han er sterkt uenig i majoriteten av anklagepunktene som er rettet mot ham, sier Furuholmen.

Fra 1999 til 2008 mottok mor til hans barn 800.000 kroner i stønad som eneforsørger fra NAV. Politiet mener at mannen i virkeligheten bodde sammen med barnemoren i denne perioden.

Den samme kvinnen jobbet som lege på legekontoret til mannen selv om hun ikke var autorisert lege. Politiet mener at mannen fikk urettmessig utbetalt 1 million kroner i trygderefusjon mellom 2005 og 2008 for behandlinger hun gjorde. NAV betalte også 80.000 kroner i arbeidsmarkedstiltak for opplæring av denne kvinnen, og nærmere 600.000 kroner i sykepenger som etaten mener ble utbetalt på feil grunnlag.

Sendte boligmillioner til utlandet
- Når det gjelder NAV-forholdene er han veldig uenig i premissene. De bygger på at han ikke var skilt, og det er feil, sier Furuholmen og legger til at kvinnen aldri praktiserte som lege.

I tillegg er mannen tiltalt for å ha svindlet Nordea og DnB NOR for millioner. I 2008 fikk han 2 millioner i lån fra Nordea til oppussing av et hus på Hellerud i Oslo. Noen måneder senere fikk han utbetalt 7,5 millioner av DnB NOR for oppussing av den samme boligen. 5,4 millioner av disse pengene ble overført til konti i utlandet.

I forbindelse med legevirksomheten i Oslo er mannen også tiltalt for brudd på bokføringsloven og ligningsloven.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag